Biden'ın ses kaydının yapay zekayla yapıldığı ortaya çıktı

Biden'ın ses kaydının yapay zekayla yapıldığı ortaya çıktı
New Hampshire'da yapılan ön seçim öncesi Biden'a ait sahte ses kaydı ortaya çıktı.

ABD'nin New Hampshire eyaletinde 2024 seçimlerine hazırlık sürecinde yaşanan olaylar gündemi sarsmaya devam ediyor.

Ön seçimlere bir gün kala seçmenlere gönderilen ve Başkan Joe Biden'a ait olduğu iddia edilen sahte ses kaydı, yapılan detaylı incelemeler sonucunda yapay zeka ile üretildiği tespit edildi.

NBC News'in ulaştığı bilgilere göre, söz konusu sahte ses kaydının yapımında yapay zeka teknolojisi kullanan kişi New Orleans'lı sihirbaz Paul Carpenter olarak belirlendi. Carpenter, ses kaydının talep edilmesi üzerine Demokrat Parti'deki bir başka aday olan Dean Phillips'in çalışanı Steve Kramer tarafından istendiğini ve kaydın nerede kullanılacağı konusunda bilgilendirilmediğini ifade etti.

Carpenter, yapay zeka destekli bir program olan Eleven Labs'ta kaydı oluşturduğunu ve bu sürecin sadece 20 dakika sürdüğünü, maliyetinin ise sadece 1 dolar olduğunu belirtti. Ancak Carpenter, kaydı oluşturmasına rağmen dağıtmadığını ve birinin kendisine para teklif etmesi üzerine bu işi yaptığını söyledi. Carpenter, "Herhangi bir kötü niyetim yoktu. Nasıl dağıtılacağını bilmiyordum." dedi.

Carpenter, yapılan ödeme işlemlerini kanıtlayabilmek adına Kramer ile olan 150 dolarlık ödeme kayıtlarını da paylaştı. İkilinin tanışması ise ortak bir tanıdık aracılığıyla gerçekleştiğini belirtti.

Olayın ortaya çıkmasının ardından New Hampshire Başsavcılığı soruşturma başlatırken, yapılan açıklamada sahte ses kaydının Demokrat seçmenlerin oy kullanmaktan vazgeçirmeye yönelik yasa dışı bir girişim olduğu vurgulandı.

Sahte ses kaydında yer alan ifadelerde, "Salı günü oy vermek yalnızca Cumhuriyetçilerin Donald Trump'ı yeniden seçme arayışlarına olanak tanıyor. Oyunuz bu salı değil, kasım ayında fark yaratacak." şeklindeki sözler dikkat çekmişti.

Yaşanan bu olay, seçim sürecinde yapay zeka teknolojisinin siyasi arenada nasıl kullanılabileceği konusunda da tartışmaları beraberinde getiriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar