Biden’dan Trump’ın NATO açıklamasına tepki: Tehlikeli ve şok edici

Biden’dan Trump’ın NATO açıklamasına tepki: Tehlikeli ve şok edici
ABD Başkanı Joe Biden, eski Başkan olan Donald Trump’ın NATO hakkındaki açıklamasına büyük tepki göstererek, “Tehlikeli ve şok edici” dedi.

ABD’nin eski Başkanı olan Donald Trump’ın geçtiğimiz günlerde az ödeme yapan NATO ülkelerine Rusya’nın saldırısına uğrarlarsa yardım etmeyeceğini, aksine saldırması için Rusya’yı teşvik edeceğini dair yaptığı bir açıklamaya ABD Başkanı Joe Biden, çok sert tepki gösterdi. Biden yaptığı bir açıklamada, Trump'ın açıklamasının, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı savunmasını desteklemek için uzun süredir bekletilen fon talebinin Kongre'den geçmesini acil hale getirdiğini ifade ederek, "Bu tasarı dün gece Senato'da kabul edilmeden önce de ABD güvenliği için riskler zaten çok yüksekti. Ancak son günlerde bu riskler daha da arttı. Bunun sebebi de eski Başkan’ın dünyaya tehlikeli ve şok edici, açıkçası ABD ilke ve inançlarına aykırı olan bir sinyal göndermiş olmasıdır" sözlerini kullandı.

Ukrayna’yı desteklememenin Rusya Devlet Başkanı olan Vladimir Putin'i desteklemek anlamına geleceğini söyleyen Biden, saldırılarının Ukrayna sınırlarını aşarak Avrupa'nın içlerine kadar ilerleyebileceğini ifadelerine ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar