Beyin yiyen amip can aldı: İşte böyle bulaşıyor!

Beyin yiyen amip can aldı: İşte böyle bulaşıyor!
Güney Kore'de "beyin yiyen amip" olarak da bilinen ve burundan insan beynine giren "Naegleria fowleri" kaynaklı ilk ölüm vakası gerçekleşti. Hastalığın belirtileri ve hangi yollarla bulaştığı da açıklandı.

Güney Kore, "beyin yiyen amip" olarak da bilinen ve burundan insan beynine giren "Naegleria fowleri" kaynaklı ilk ölüm vakasının kayda geçtiğini duyurdu. Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Ajansı''ndan (KDCA) yapılan açıklamada, "Kısa bir zaman önce yurt dışından dönen serebral menenjitli bir hastada Negleria fowler enfeksiyonu olduğu ilk kez doğrulandı" ifadeleri kullanıldı.

HASTALIĞIN BELİRTİLERİ NELER?

Geçtiğimiz 10 Aralık''ta Güney Kore''ye dönen ve 21 Aralık''ta hayatını kaybeden hastanın öncesinde 4 ay süreyle Tayland''da bulunduğu ve burada baş ağrısı, ateş, kusma, konuşma bozukluğu gibi semptomlar gösterdiği öğrenildi. Uzmanlar, hastalık için genel belirtiler arasında burun iltihabı, yüksek ateş, bulantı, baş ağrısı ve göz ağrısı gibi semptomları gösteriyor.

BEYİN YİYEN AMİP NASIL BULAŞIYOR?

 "Beyin yiyen amip" olarak da bilinen Naegleria fowleri, çamurlu su, göl ve yüzme havuzu gibi durgun sulardan bulaşıyor. Her ne kadar yaygın görünen bir virüs olmasa da uzmanlar, yaz aylarında girilecek havuzlarda temizliğe dikkat edilmesinin şart olduğunu vurguladı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar