Beyin ameliyatı sırasında depreme yakalandılar: Dünya bu görüntüleri konuşuyor!

Beyin ameliyatı sırasında depreme yakalandılar: Dünya bu görüntüleri konuşuyor!
Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde gerçekleşen 7.1 büyüklüğündeki bir depreme beyin ameliyatı esnasında yakalanan doktorlar, sarsıntıya rağmen ameliyata devam etti.

Çin'in Kırgızistan sınırındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne bağlı Wushi bölgesinde olan 7.1 büyüklüğündeki depreme, Sincan Alar Hastanesi’ndeki doktorlar bir beyin ameliyatı esnasında yakalandı. Doktorlar, sarsıntıya rağmen ameliyata devam etti.

“AMELİYAT ESNASINDA BİR DEPREM OLDU"

Beyin Cerrahı olan An Shufang, deprem esnasında durumu kritik olan bir hastaya acil olarak kraniotomi yaptıklarını ifade ederek, “Ameliyat esnasında bir deprem oldu. Deprem o esnada nispeten şiddetliydi ve ameliyat yatağımız da sallanıyordu. Çok fazla düşünmedik ve ameliyatın tamamlanmasına odaklandık” sözlerini kullandı. Shufang, hastanın durumunun stabil olduğunu ve yoğun bakımda tedavisine devam edildiğini söyledi. Deprem anı ise ameliyathanede bulunan güvenlik kamerasıyla kaydedildi.

DEPREM, KIRGIZİSTAN, TACİKİSTAN, KAZAKİSTAN VE ÖZBEKİSTAN’DA DA HİSSEDİLDİ

Çin Deprem Ağları Merkezi’ne göre Wushi bölgesinde yerin 22 kilometre derinliğinde yerel saatle 02.09’da olan deprem, Çin sınırındaki Kırgızistan, Tacikistan, Kazakistan ve Özbekistan’da da hissedilmişti. Merkezden yapılan bir açıklamada yerel saatle 16.00 itibarıyla 70 artçı sarsıntı olduğu, en şiddetli sarsıntının 5.3 büyüklüğünde olduğu ifade edildi.

Deprem yüzünden Çin’de 3 kişi hayatını kaybetmiş, 5 kişi de yaralanmıştı. Kırgızistan’da ise can kaybı yaşanmazken, 44 kişinin yaralandığı açıklandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar