Beşiktaş'ta işler 2 gün yolunda gitmiyor: Tansu Sarı yazdı...

Beşiktaş'ta işler 2 gün yolunda gitmiyor: Tansu Sarı yazdı...
Trendyol Süper Lig’in 21. haftasında Pendikspor, sahasında Beşiktaş ile karşılaştı. Pendikspor, Beşiktaş'ı 4-0'lık skorla mağlup etti. Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi.

BEŞİKTAŞ'TA İŞLER 2 GÜN YOLUNDA GİTMİYOR

Fernando Santos'un gelişiyle çıkışa geçen Beşiktaş, ligin ilk yarısında 1-1 berabere kalarak 2 puan kaybettiği Süper Lig'e bu sezon yükselen Pendikspor deplasmanındaydı...

Siyah-beyazlılarda Vincent Aboubakar, Daniel Amartey, Omar Colley, Arthur Masuaku, Emrecan Uzunhan, Amir Hadziahmetovic, Salih Uçan ve Alex Oxlade-Chamberlain kadroda yer almazken; yeni transfer Jonas Svensson, Rachid Ghezzal, Ante Rebic ve Jackson Muleka yedekler arasındaydı..

Stoper 2'lisini Bakhtiyor Zaynutdinov ve Tayyip Talha Sanuç'tan oluşturan Teknik Direktör Fernando Santos, orta saha kurgusunda Gedson Fernandes'in yanında Demir Ege Tıknaz ile Tayfur Bingöl'e görev vermiş, hücum bölgesinde de Cenk Tosun ve Semih Kılıçsoy'a güvenmişti..

Kadrosuna Kayserispor'dan Mame Thiam ve Fenerbahçe'den Umut Nayir olmak üzere 2 hücum oyuncusunu katan Pendikspor'daysa Ahmed Hassan, Emeka Eze, Görkem Bitin ve Arnaud Lusamba yoktu..

Beşiktaş'tan transfer edilen Brezilyalı stoper Welinton Souza da anlaşılmaz bir şekilde kadroda bulunmuyordu..

Ancak anlamadığım nokta 21 gol atıp Erdem Canpolat (32 gol yedi) ve Burak Öğür (11 gol yedi) gibi alt sınıf kalecilerle 43 gol birden yiyen Pendikspor'un kaleye neden üst seviye bir yabancı file bekçisi almamasıydı...

Ayrıca Beşiktaş takımına karşı Mame Thiam, Umut Nayir ve Erencan Yardımcı gibi 3 hücum oyuncusuyla başlayıp; Endri Cekici gibi hücumları yönlendirebilecek bir oyuncuyu yedek soyundurmak riskti..

Herhalde yeniden küme düşmek istiyorlardı...

Ancak beklenmedik bir şekilde maçın hemen başında golle buluştular..

Mame Thiam'ın pasında önce Onur Bulut'u, ardından da Tayfur Bingöl'ü oyundan düşüren Umut Nayir; ceza sahası dışı sol çaprazından eski takımlarından Beşiktaş'ın kalesine çok sert vurdu... Kaleci Mert Günok kapattığı sağ tarafından topu filelerinde görünce Pendikspor 1-0 öne geçti..

Golden sonra Beşiktaş'ta Semih Kılıçsoy'un ceza sahası dışından vuurşu kaleci Erdem Canpolat'ta kalırken Cenk Tosun'un laşeye giden vuruşunu Pendiksporlu Alpaslan Öztürk gol çizgisinden çıkardı..

Ev sahibi Pendikspor'daysa Eremcan Yardımcı bomboş pozisyonda topu auta gönderince Ivo Vieira'nın öğrencileri soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti..

Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos, ikinci yarıya Demir Ege Tıknaz'ın yerine Rachid Ghezzal'ı alarak başlarken Bakhtiyor Zaynutdinov ve Tayfur Bingöl'ün vuruşları az farkla auta gitti..

Pendikspor'da Umut Nayir bomboş pozisyonda topu üstten auta gönderirken, Beşiktaş'ta da Cenk Tosun Milot Rashica'nın ortasında meşin yuvarlağa dokunamayınca mutlak beraberlik şansı kaçtı..

Ev sahibi Pendikspor'da Mame Thiam'ın vuruşunu Beşiktaş kalecisi Mert Günok kurtarırken Teknik Direktör Fernando Santos golcüler Cenk Tosun ve Semih Kılıçsoy'u kenara alıp Ante Rebic ile Jackson Muleka'yı içeri atarak beraberlik golünü bulmayı amaçlıyordu..

Aslında Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos'un bu oyun kurgusu oldukça garipti.. Rachid Ghezzal ve Milot Rashica'yı uzun süre yan yana oynatıp sonrasında Ante Rebic'i oyuna almak bana çok saçma geldi..

Ante Rebic oyuna girecekse 46'da oyuna girmeli; Rachid Ghezzal Milot Rashica'nın yerine girmeli veya sol birlikte oynayacaklarsa da sol kanada geçmeliydi....

Beşiktaş beraberlik golünü ararken kalesinde 2'nci golü gördü... Erdem Özgenç'in taç atışında Umut Nayir ve Erencan Yardımcı'nın hızlı paslaşmaları sonrası topla buluşan Halil Akbunar Pendikspor'a Beşiktaş karşısında 2-0'lık üstünlüğü getirdi..

Ev sahibi Pendikspor'un Teknik Direktörü Ivo Vieira Erencan Yardımcı'nın yerine Endri Cekici'yi oyuna alırken; 1 dakika sonra golü buldular..

Beşiktaş savunmasında Bakhtiyor Zaynutdinov ve Umut Meraş topu birbirlerine bırakıp sektirince Halil Akbunar kaptı; bomboş pozisyonda sağ taraftan ortasına kale ağzında Mame Thiam dokununca Pendikspor skoru 3-0'a getirerek KARTAL'ın kanadını kırdı..

Beşiktaş'ta Milot Rashica'nın vuruşu kaleci Erdem Canpolat'ın üzerine giderken; Pendikspor'da sol taraftan Nunu Sequeira'nın orta şut karışımı vuruşu kale ağzında bulunan Umut Nayir ve Mame Thiam'a dokunmaksızın doğrudan doğruya Beşiktaş filelerine gidince skor 4-0 oldu..

Beşiktaş adına son anlarda Rachid Ghezzal'ın sağ çaprazdan vuruşu auta gidince Pendikspor 4-0 kazandı..

Rakibi Beşiktaş'ı 4-0 mağlup ederek 6 puanlık serinin 5'ini aldı..

Portekizli Teknik Direktör Fernando Santos, vatandaşı ve meslektaşı Ivo Vieira karşısında büyük bir hezimet yaşarken; daha önce İstanbulspor'u 4-2'lik skorla geçen Pendikspor, Beşiktaş'a da 4 gol; Dolmabahçedeki maçı da hesaba katarsak 5 gol birden attı..

Beşiktaş'ta Adana Demirspor'dan alınan Norveçli sağ bek Jonas Svensson'un transferini acaba Teknik Direktör Fernando Santos istemedi mi? Zira Onur Bulut savunmada fahiş hatalar yapıyor...

Açıkçası ben Fernando Santos'un 46'daki Rachid Ghezzal'ın oyuna girip Milot Rashica'yla yan yana oynamasını yanlış bulsam da santrfor bölgesinden de hem Cenk Tosun'un hem de Semih Kılıçsoy'un da ikisinin birden kenara alınmasını garipsedim..

Demir Ege Tıknaz oyundan çıkar mıydı, o da ayrı bir soru işareti..

Pendikspor Beşiktaş'ı ezdi geçti..

Ancak yazımın başında da belirttiğim gibi mutlaka bir yabancı kaleci almaları şart... Zira 2,5-3 gol yeme ortalamalarıyla oynayan Erdem Canpolat ve Burak Öğür'le başarı elde edemezler.. Kümede kalmaları alacakları iyi bir kaleciye bağlı...

Umut Nayir ve Mame Thiam'ın takıma hemen adapte olmaları önemli.. Orta sahada Fredrik Midtsjö'nin yanına Adana Demirspor'dan Badou Ndiaye de gelecekse takım hücum anlamında bambaşka olur...

Halil Akbunar'ı performans olarak geride bulsam da karşısında Umut Meraş'ın oynaması şansı oldu...

Beşiktaş'ın savunması rezalet.. Jones Svensson'un en kısa zamanda kadroya girmesi şart... Tabii Bakhtiyor Zaynutdinov'un da stoper olarak oynama zorunluluğu da siyah-beyazlıları sıkıntıya sokan başka bir etken..

Amir Hadziahmetovic'in yokluğu da fazlasıyla aranıyor... Ancak Demir Ege Tıknaz'ın da oyundan çıkması bence Pendikspor'u 4-0'a götüren temel sebepti..

Ivo Vieira liderliğinde Pendikspor'u kutluyor; Beşiktaş'a kalan maçlarında başarılar diliyorum..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar