Akyazı'da hamsi avı: Tansu Sarı yazdı...

Akyazı'da hamsi avı: Tansu Sarı yazdı...
Trendyol Süper Lig’in 21. haftasında Trabzonspor ile Galatasaray, Trabzon'da karşılaştı. Galatasaray, Trabzonspor'u 5-1'lik skorla mağlup etti. Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi.

AKYAZI'DA HAMSİ AVI

Lider Fenerbahçe'ye yaklaşmak isteyen geçtiğimiz yılın şampiyonu Galatasaray Akyazı'da Trabzonspor deplasmanına konuk oldu..

Sarı-kırmızılılarda Hakim Ziyech, Cedric Bakambu, Sergio Oliveira ve Jose Angelino kadroda yer almazken golcü Mauro Icardi, Dasvinson Sanchez, Tanguy Ndombele ve Tete Martins ile birlikte yedekler arasındaydı..

Wilfried Zaha santrfor pozisyonunda yer alırken, Pendik maçından bu yana sol bek pozisyonunda görmeye alıştığımız Barış Alper Yılmaz sağ kanatta; Kaan Ayhan da sol bek olarak görev yaptı..

Sol kanattaki Kerem Aktürkoğlu'yla 10 numara pozisyonunda görev yapan Dries Mertens'in yine birlikte oynaması acaba Galatasaray'a sorun yaratacak mıydı?

Çalkantılı günler yaşayan Trabzonspor'daysa Abdülkadir Ömür ve Umut Bozok kadro dışı bırakılmış; Danimarkalı sağ bek Jens Stryger Larsen'in sözleşmesi bedelsiz olarak feshedilmiş, yedekler arasında bulunan Anastasios Bakasetas gitmek için gün sayıyordu..

Karadeniz ekibinde Stefano Denswil, Mislav Orsic, Paul Onuachu, Mahmoud Trezeguet ve Nicolas Pepe kadroda yer almazken, stoper olarak görmeye alıştığımız Hüseyin Türkmen de Mehmet Can Aydın'ın yerine sağ bek olarak görev yaptı..

Dakikaalr 13'ü gösterirken Victor Nelsson'un uzun pasında sağ kanatta topla buluşan Barış Alper Yılmaz, rakibi Taxiarchis Fountas'tan kurtulduktan sonra ortaya bıraktı; enfes bir sağ vole vuran Wilfried Zaha kaleci Uğurcan Çakır'ın bakışları arasında meşin yuvarlağı filelere gönderince ASLAN Akyazı'da Trabzonspor deplasmanında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı..

Golden sonra Galatasaray Wilfried Zaha'yla mutlak gol pozisyonunda topu auta gönderirken bir diğer pozisyonda da savunmadan dönen vuruşu kornere gitti..

Dries Mertens'le Trabzonspor kalesini düşünen Galatasaray'da Belçikalı süperstarın kafa vuruşu direğe çarpıp auta giderken, bir pozisyon sonrasında kaleci Fernando Muslera rakibi Taxiarchis Fountas'ın ayaklarından topu söktü aldı ve beraberlik şansını vermedi..

İlk yarının son anlarında Galatasaray'da sakatlanarak oyundan çıkan Abdülkerim Bardakçı'nın yerine stoper pozisyonuna Davinson Sanchez geçerken; Berat Özdemir'in kaptırdığı topta Dries Mertens'in vuruşu Trabzonspor kalecisi Uğurcan Çakır'da kalınca ASLAN soyunma odasına 1-0 önde gitti..

İlk yarıda Galatasaray; Trabzonspor'un yumuşak karnı sol bek Eren Elmalı'nın yerini çok kaybetmesi sebebiyle onun bölgesini çok iyi kullandı ve sonucu da aldı.. Zaten Barış Alper Yılmaz'ı neden Eren Elmalı değil de Taxiarchis Fountas savundu garip..

İkinci yarıda Trabzonspor'da Rayyan Baniya'nın yerine sağ bek Mehmet Can Aydın oyuna girerken, Hüseyin Türkmen stoper mevkiine geçti..

Galatasaray'da Davinson Sanchez'in kafa vuruşu direkten dönerken, Trabzonspor şehrinin plakası olan 61'de golü yedi..

Kerem Demirbay'ın sağ tarafa bıraktığı topla buluşan Wilfried Zaha rakibi Filip Benkovic ellerini arkada bağlayarak kendisini savunmaya kalkınca o kadar rahat bir gol attı ki Galatasaray 2-0'lık üstünlük sağladı..

Golden sonra Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı; stoper Filip Benkovic'i çıkarıp orta sahaya kulüpten ayrılması an meselesi olan Anastasios Bakasetas'ı oyuna alırken Batista Mendy savunmanın göbeğine geçti...

Bu değişikliklerle maça ilk 11'de başlayan 2 stoper de oyundan çıktı

Trabzonspor değişiklikten hemen sonra bir gol daha yedi.. Anastasios Bakasetas Kerem Demirbay'la mücadelesinde yerde kaldı... Trabzonsporlular faul beklerken topu alan Dries Mertens topu sol tarafa Wilfried Zaha'ya vıraktı... Fildişili yıldızın bir kez daha sol tarafta bıraktığı meşin yuvarlakla buluşan Kaan Ayhan rakibi Mehmet Can Aydın'dan sıyrılıp kaleci Uğurcan Çakır'ın soluna adeta mıhlayınca Galatasaray Trabzonspor karşısında 3-0'lık üstünlüğü yakaladı..

ASLAN 3-0 sonrası Wilfried Zaha ve Dries Mertens ile 2 pozisyon yakaladı ancak vuruşlar cılız olunca Trabzonspor kalecisi Uğurcan Çakır topları kurtarmayı başardı..

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk Kerem Demirbay, Kaan Ayhan ve Lucas Torreira'nın yerlerine Berkan Kutlu, Tete Martins Tanguy Ndombele'yi oyuna alırken, Trabzonspor'daysa Umut Güneş Enis Bardhi'nin yerine oyuna girdi..

Trabzonspor 79'da golü buldu... Edin Visca'nın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşuna gelişine vuran Enis Destan'ın plasesi yerde sekip kaleci Fernando Muslera'nın solundan filelere gidince bordo-mavililer skoru bir anda 3-1'e getirdi..

Ancak Galatasaray durmayacaktı.. Edin Visca'dan topu kapan Tanguy Ndombele sol taraftaki kerem Aktürkoğlu'na gönderdi.. Ceza sahası hafif sol çaprazındaki Kerem Aktürkoğlu önünü boşaltıp kaleci Uğurcan Çakır'ın solundan meşin yuvarlağı 90'a takınca ASLAN skoru 4-1 yaptı...

Akyazı'da Galatasaray'dan 4 gol birden yiyen Trabzonspor'da Eren Elmalı bomboş pozisyonda topu auta gönderirken, Taxiarchis Fountas'ın yerine Göktan Gürpüz oyuna girdi..

Galatasaray'daysa uzun süredir sahalardan uzak kalan golcü Mauro Icardi, Dries Mertens'in yerine sahadaydı...

Maçın son anlarında Barış Alper Yılmaz'ın rakibi Mehmet Can Aydın'la faulle karışık mücadelesinde hakem oyunu devam ettirdi... Topla buluşan Tete Martins'in sol tarafa pasında Wilfried Zaha sol tarafta bir kez daha önünü boşaltıp vurdu... Trabzonspor savunmasında Hüseyin Türkmen'e çarpan top filelere giderken VAR hakemi Özgür Yankaya'nın uyarısıyla monitöre giden hakem Abdülkadir Bitigen "FAUL" gerekçesiyle golü iptal etti..

Ancak Galatasaray pes etmeyecekti.. Mauro Icardi'nin sol tarafa gönderdiği topta Tete Martins içeri çevirdi ve kendisinin 2'nci, Galatasaray'ın 5'inci golünü Trabzonspor filelerine gönderince Galatasaray 5-1 kazandı..

Trabzonspor'u Akyazı'nın çimlerine gömdü..

Wilfried Zaha ile Kerem Aktürkoğlu 2'şer gol atarak Trabzonspor'u ezip geçerken; 40 milyonluk Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın stoper değişikliği hataları farkı getirdi..

Geri zekâlı bir kişiyseniz sözleşmesi devam eden sağ bekiniz Jens Stryger Larsen'i Galatasaray maçı öncesinde parasız gönderirsiniz...

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan geri zekâlı değil ancak bu hataları nasıl yapıyor şaşkınlık verici..

Anastasios Baaksetas kadronuzdaysa ilk 11'de başlar ve 10 numara pozisyonunda oynar..

Enis Bardhi ve Edin Visca kanatlarda yer alır..

Sonradan oyuna sokacağınız 10 dakikalık futbolcu Taxiarchis Fountas ile de Galatasaray'ı zorlarsınız...

Trabzonspor'da Eren Elmalı, Berat Özdemir, Mehmet Can Aydın gibi oyuncular bu takımda oynamaz...

Umut Güneş daha çok süre almalı..

Galatasaray ise elini kolunu sallayarak kazandı ve puan olarak Fenerbahçe'ye yetişti..

Ancak bu galibiyet kimseyi yanıltmasın..

Zira Galatasaray kazanmadı; Trabzonspor kaybetti..

Kaleci Uğurcan Çakır geleni gideni içeri aldı..

Galatasaraylılara tavsiyem;

Wilfried Zaha'dan daha fazla verim almak istiyorlarsa onu her maç Akyazı'da sahaya çıkarsınlar...

Oyuna girdikten sonra büyük hatalar yapan Berkan Kutlu'yu da maça çıkmadan soyunma odasına kilitlesinler..

Şaka bir yana Galatasaray'ı kutluyor; Trabzonspor'un da bir an önce toparlanmasını diliyorum..

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar