Beşiktaş taraftarını üzecek haber geldi: Weghorst İngiliz devine mi gidiyor?

Beşiktaş taraftarını üzecek haber geldi: Weghorst İngiliz devine mi gidiyor?
Kasımpaşa karşısında attığı golün ardından tribünlere el sallayan ve "bye-bye" dediği öne sürülen Wout Weghorst hakkında transfer haberleri yayınlanmaya başladı. İddialara göre Weghorst'un devre arasında gideceği takım Manchester United olacak.

Beşiktaş, Süper Lig''in 18. haftasında sahasında Kasımpaşa''yı konuk etmiş, Cenk Tosun ve Wout Weghorst''un golleriyle sahadan 2-1 galip ayrılmıştı. Maçın ardından galibiyetten daha çok Weghorst''un gol sonrası tribüne gösterdiği reaksiyon konuşulmuştu. Maçın ardından The Athletic, Foot Mercato gibi önemli basın organları da Manchester United ile Burnley, Wout Weghorst için görüşüyor haberini yayınladı. 

İDDİALAR DOĞRULANDI

Dünyanın en önemli transfer gazetecisi olarak gösterilen Fabrizio Romano, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda  "Wout Weghorst, Manchester United''a olan transferi için yeşil ışık yakmış durumda" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş yönetimine yakın kaynaklarıyla bilinen A Spor muhabiri Sercan Dikme de söz konusu iddiaları doğrulayarak ""Maç bittikten sonra kulüp ve oyuncu tarafı ile konuştum. Wout Weghorst''un ayrılma ihtimali bulunuyor. Manchester United, Burnley ile bir görüşme gerçekleştirdi. Teyitli bir bilgi vereyim oyuncunun ayrılması için Beşiktaş''ın onay vermesi lazım." dedi.

"İYİ OYUNCUNUN GİTMESİNİ İSTEMEM"

Maçın ardından Beşiktaş''tan ayrılması gündeme gelen Wout Weghorst''un durumu ile ilgili de konuşan Güneş, Hollandalı oyuncunun maç listesine yazdığı ilk isimler arasında olduğunu belirterek, "Lig devam ediyor. Transferde bir sürü oyuncular gidecek gelecek diye konuşuluyor. Çok oyuncu yazıldı kimse gelmedi, gidenler yazıldı kimse gitmedi. Weghorst bizim için önemli bir oyuncu. Oyuna katkı yapıyor, gol atıyor, attırmaya yardımcı oluyor. Veda etmesi için seyirciye veda etmesi yetmiyor. Kulüple de konuşması gerekiyor. Böyle bir gelişme duydum ama net değil. Transfer ekonomik, idari ve teknikdir. Ekonomik ve idari olarak oyuncunun isteği, kulübün isteği hepsinin örtüşmesi lazım. İyi oyuncunun gitmesini istemem. Gelişmeleri, olup olmayacağını bilmiyoruz. Bizde iyi işler yaptı. Teknik tarafından olumlu bakmam. Bu akşam konuşmayı doğru bulmuyorum. Bu akşam iyi oynadı ve 3 puana katkı yaptı. Gitmeyle ilgili hem kendisiyle hem kulüple konuştuktan sonra değerlendiririm. Gitmesini istediğiniz gitmeyebilir, gitmesini istemediğin gidebilir." değerlendirmesinde bulundu.

BEŞİKTAŞ ONAY VERMEDEN GİDEMEZ

Beşiktaş, 2022-2023 sezonunun tamamı için Wout Weghorst''u Burnley''den kiraladı. Yani Beşiktaş tarafından bir onay gelmemesi halinde Weghorst''un transferi mümkün olmayacak. 

DÜNYA KUPASINA DAMGA VURMUŞTU

Beşiktaş''ta toplamda 8 gol 4 asisti bulunan Hollandalı forvet, Katar''da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası''na damga vurmuştu. Turnuvanın şampiyonu Arjantin ile çeyrek finalde karşı karşıya gelen Hollanda, 2-0 yenik duruma düşmüştü. Maçın son dakikalarında oyuna giren Weghorst, son 10 dakikaya 2 gol sığdırmış ve karşılaşmayı uzatmalara götürmüştü. Penaltılara giden maçta gülen taraf Arjantin olurken, Lionel Messi''nin basın toplantısı sırasında Weghorst''a gösterdiği tepki de bütün dünyada viral olmuştu. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar