Beşiktaş kendi evinde rezil rüsva oldu: Tansu Sarı yazdı...

Beşiktaş kendi evinde rezil rüsva oldu: Tansu Sarı yazdı...
Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında Beşiktaş, Alanyaspor’u konuk etti. Beşiktaş, Alanyaspor'a 3-1'lik skorla mağlup oldu. Tansu Sarı Beşiktaş'ın rezil futbolunu yazdı.

BEŞİKTAŞ KENDİ EVİNDE REZİL RÜSVA OLDU


Fenerbahçe hüsranı sonrası Beşiktaş; Afrikalı oyuncuları Vincent Aboubakar, Rachid Ghezzal, Valentin Rosier, Eric Bailly ve Jean Onana'yı kadro dışı bırakmıştı..

Kulüpten yapılan açıklamada ise "Sportif Direktör Samet Aybaba'nın isteğiyle" ifadelerine yer verilmiş, Teknik Direktör Rıza Çalımbay'ın adı hiçbir şekilde zikredilmemişti..

Lugano maçı sonrası konuşan Teknik Direktör Rıza Çalımbay da "Kadro dışı kararını ben vermedim" demiş, topu üzerinden atmıştı..

Samet Aybaba geçmiş yıllarda Gençlerbirliği'nin Mısırlı stoperi Abdelzaher El Saka tarafından "ırkçılık" yapmakla suçlanmış, 2003-2004 sezonundaki Trabzonspor-Fenerbahçe maçında kırmızı kart gören Senegalli stoper Oumar Dieng'e saldırmıştı...

Geçtiğimiz günlerde bir açıklama daha yapan Beşiktaş, Ahmet Nur Çebi'nin son 20 günlük döneminde imza attırılan Teknik Direktör Rıza Çalımbay'ın sözleşmesini "1 hafta daha" uzattıklarını açıklamış, yılbaşı öncesi son kararın verileceğini belirtmişti..

Sportif Direktör Samet Aybaba Sırbistan'a giderken acaba Yeni Teknik Direktör o mu olacak; yoksa yabancı bir hoca mı gelecekti?

Ben her ne kadar yeni Teknik Direktör Samet Aybaba olacak desem de son kararı Başkan Hasan Arat verecek...

Beşiktaş'ta Alanyaspor maçında sağ bek olarak Onur Bulut yer alırken, stoper 2'lisi Daniel Amartey ve Omar Colley'den oluşuyordu..

Sol bek Arthur Masuaku takıma geri dönerken, orta sahada Ante Rebic'in yerine Semih Kılıçsoy, Milot Rashica'nın yerine de Jackson Muleka santrfor Cenk Tosun ile birlikte hücum hattını oluşturuyordu..

Amir Hadziahmetovic, Salih Uçan ve Alex Oxlade-Chamberlain ise hücuma top taşıyacaktı..

Alanyaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke de Loide Augusto'yu sağ bek mevkiine çekerken, Galatasaray karşısında sağ bek olarak oynattığı Nuno Lima'yı da Fidan Aliti ile birlikte stoper pozisyonunda görevlendirdi..

Jure Balkovec ile Yusuf Özdemir sol kanatta görev yaparken; santrforlar Carlos Eduardo ve Sergio Cordova'nın yedek soyunması garipti..

Beşiktaş'ın kullandığı endirekt serbest vuruşta Cenk Tosun'un vuruşu barajdan sekerken elleri arkada bekleyen Alanyaspor'un stoperi Fidan Aliti Beşiktaşlı Omar Colley'le aynı topa hamle yaptıktan sonra kendisini bir anda yere bıraktı.. Beşiktaş'ın Gambiyalı stoperi Omar Colley az kullandığı sağ ayağıyla çaktı ve KARA KARTAL 1-0'lık üstünlüğü yakaladı..

Alanyaspor'un İsviçre asıllı Kosovalı sol stoperi Fidan Aliti, Trabzonspor maçında da skandal bir hataya imza atarak golü yedirmişti... Açıkçası yaptığı hatalar benim midemi fazlasıyla bulandırıyor... Ben Alanyaspor'un yerinde olsam bu futbolcuyu hemen gönderirim..

Hakem Ümit Öztürk yakın olduğu pozisyonu neden göremedi ve VAR monitörüne giderek golü verdi anlayamadım

Beşiktaş'ın golü sonrası siyah-beyazlılar Jackson Muleka ve Semih Kılıçsoy'la cılız ataklar geliştirirken, konuk Alanyaspor'daysa Jure Balkovec'in uzaklardan vuruşu auta gitti..

38'inci dakikada Alanyaspor'un Efecan Karaca'yla başlattığı atakta Oğuz Aydın Arthur Masuaku'dan sıyrılıp sağ taraftan ortasını yaptı... Beşiktaş savunmasında sağ ayağının dışıyla topu uzaklaştırmaya çalışan Daniel Amartey yakın kale direği dibinde meşin yuvarlağı bir türlü dışarı atamayınca araya giren Alanyasporlu Yusuf Özdemir kaleci Mert Günok'un bacakları arasından topu Beşiktaş filelerine gönderince konuk ekip Alanyaspor soyunma odasına 1-1'lik beraberlikle gitti..

Beşiktaş'ta ikinci yarıda Alex Oxlade-Chamberlain ve Jackson Muleka'nın yerlerine Demir Ege Tıknaz ve Ante Rebic oyuna girerken, genç Demir Ege Tıknaz ve Amir Hadziahmetovic'in vuruşları kaleyi bulmadı..

Konuk Alanyaspor'da Teknik Direktör Fatih Tekke golü atan Yusuf Özdemir'in yerine Carlos Eduardo'yu oyuna alırken; Beşiktaş'ta da Semih Kılıçsoy ve Amir Hadziahmetovic'in yerlerine Milot Rashica ile Tayfur Bingöl görev yapmaya başladı...

Siyah-beyazlılarda Arthur Masuaku'nun ceza sahası dışı sağ çaprazından kullandığı serbest vuruşu Alanyaspor kalecisi Ertuğrul Taşkıran kornere çelerken; Teknik Direktör Fatih Tekke skoru korumak amacıyla Efecan Karaca'nın yerine Galatasaray karşısında büyük hatalar yaparak takımın hezimetinde başrolü oynayan stoper Fatih Aksoy ile orta sahadan Leroy Fer'in yerine Nicolas Janvier'yi oyuna aldı...

Dakikalar sonra santrfor Sergio Cordova'yı Joao Novais'in yerine oyuna alan Fatih Tekke ani kontrataklarla gol aradı ve 1 değil 2 gol birden buldu..

Orta sahada Nicolas Janvier'in kaptığı top sonrası Sergio Cordova sol taraftaki Oğuz Aydın'a bıraktı; genç futbolcu Oğuz Aydın'ın içeri çevirdiği topa atağı başlatan Fransız yıldız Nicolas Janvier ayak koyunca Alanyaspor TÜPRAŞ'ta 2-1'lik üstünlüğü yakaladı Beşiktaş karşısında..

Beşiktaş golün şokunu atlatamadan kaleci Mert Günok'un hatasıyla 3'üncü golü yedi... Aldığı geri pasta topu ileri vuramayıp sektiren Milli kaleci Mert Günok'un kaptırdığı topu hafif sağ çaprazdan Carlos Eduardo filelere gönderince Alanyaspor TÜPRAŞ'ı bir kez daha susturarak maçı 3-1 kazandı..

3 puanı kaptı..

Beşiktaş'ta Başkanlığa Hasan Arat'ın gelişi de fayda etmedi..

Takım "Samet Aybaba'nın çiftliği" haline döndü..

Kadro zaten zayıfken 5 Afrikalı futbolcuyu göndermek de neyin nesidir?

Hele ki Vincent Aboubakar ve Valentin Rosier'yi kadro dışı bırakmak skandaldır..

6 numara pozisyonunda adam gibi oyuncunuz yokken neden Jean Onana'dan faydalanmıyorsunuz?

Teknik Direktör Rıza Çalımbay'ın da Amir Hadziahmetovic'i oyundan çıkarması skandaldı ve yenilen goller de bu değişiklik sonrası geldi..

Kaleci Mert Günok'un "ayaklarını çok iyi kullandığını" söyleyenlere tavsiyem kendilerine acilen bir IQ testi yaptırsınlar.. Zira bu kaçıncı?

2004 yılında FBTV'de maçlarını anlattığım ve 19 senedir hiçbir gelişme gösteremeyen Mert Günok hala nasıl Beşiktaş kalesinde oynuyor şaşkınlık verici..

Sonuç olarak Beşiktaş 3-1 kaybetti ve başarısızlık halkasına bir yenisini daha ekledi..

TÜPRAŞ cehennem iken rakiplere cennet oldu..

Bakalım önümüzdeki maçlarda neler yaşanacak?

Fatih Tekke yönetimindeki Alanyaspor'u kutluyor; Beşiktaş'ın da bir an önce düzelmesini diliyorum...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar