Beşiktaş ikinci kupayı iki golle kazandı

Beşiktaş ikinci kupayı iki golle kazandı
Ziraat Türkiye Kupası finalinde Antalyaspor ile Beşiktaş kozlarını paylaştı. Süper Lig'i şampiyon tamamlayan Sergen Yalçın yönetimindeki Siyah Beyazlılar, Akdeniz ekibini 2-0'lık skorla yendi ve sezonu çifte kupayla tamamladı. Kartal'a kupayı getiren golleri Josef ve Rosier kaydetti.

Süper Lig'de sezonu şampiyon tamamlayan Beşiktaş, Türkiye Kupası finalinde Antalyaspor ile İzmir'de karşı karşıya geliyor.

Siyah-beyazlıların lig şampiyonluğunu ilan ettiği Gürsel Aksel Stadı'nda oynanacak karşılaşma, saat 20.45'te başladı.

MAÇTAN NOTLAR (MAÇ SONUCU)

ANTALYASPOR 0-2 BEŞİKTAŞ

1' Maç başladı.

3' Gol... Antalyaspor 0-1 Beşiktaş (Josef)

9' Sağ kanattan gelişen Antalyaspor atağında Gökdeniz çaprazdan ceza alanına girdi vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

30' dakikada Beşiktaş'ın ikinci golü Rosier'den geldi.

39. dakikada Beşiktaş bir kez daha gole çok yaklaştı ve direğe takıldı. Ghezzal'ın savunma arkasına gönderdiği pasla buluşan Atiba karşı karşıya pozisyonda vurdu top direkten geri döndü.

Maçın 41. dakikasında bu kez ön alanda pres yapan Antalyaspor tehlike yaratan taraf oldu. Antalyaspor kaptığı topla hızlı geldi Hakan'ın pasında soly çaprazda topla buluşan Fredy kaleyi düşündü top Utku'da kaldı.

Maçta dakikalar 44'ü gösterdiğinde Antalyaspor gole yaklaşan taraf oldu ancak topu filelerle buluşturamadı. Antalyaspor'da sol çaprazda topla buluşan Hakan ceza alanı dışından kaleyi düşündü top faz farkla auta gitti. 

45. dakikada ataklarını hızlandıran Akdeniz ekibi bir kez daha etkili bir ataktan yararlanamadı. Antalyaspor atağında ceza alanında sağ çaprazda topla buluşan Gökdeniz müsait pozisyondaki Fredy'yi gördü onun şutu savunmadan geri döndü.

Mücadelenin ilk yarısı Beşiktaş'ın 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi ve ekipler soyunma odasının yolunu tuttular. 

Maçın 2. yarısına Antalyaspor oyuncu değişikliği yaparak başladı. Hakan Özmert'in yerine oyuna dahil olan isim Mert Yılmaz oldu.

50. dakikada sağ kanattan gelişen Antalyaspor atağında Frdey'nin ortasına Amilton arka direkte kafayı vurdu savunma topu uzaklaştırdı.

Maçta dakikalar 64'ü gösterdiğinde Antalyaspor maçtaki en net pozisyonunu buldu. Antalyaspor atağında ceza alanında topla buluşan Gökdeniz sol çaprazdan vurdu Utku bu pozisyonda gole izin vermedi.

Beşiktaş 65. dakikada 2 oyuncu değişikliği birden yaptı. N'Koudou ve Necip Uysal oyundan alınan isimler olurken, Dorukhan ve Gökhan Töre oyuna giren isimler oldu. 

Maçta dakikalar 64'ü gösterdiğinde Antalyaspor maçtaki en net pozisyonunu buldu. Antalyaspor atağında ceza alanında topla buluşan Gökdeniz sol çaprazdan vurdu Utku bu pozisyonda gole izin vermedi.

Beşiktaş 65. dakikada 2 oyuncu değişikliği birden yaptı. N'Koudou ve Necip Uysal oyundan alınan isimler olurken, Dorukhan ve Gökhan Töre oyuna giren isimler oldu. 

Maçın 70. dakikasında Ersun Yanal oyuna bir hamle daha yaptı. Genç futbolcu Bünyamin Balcı yerine oyuna giren isim Sidney Sam oldu.

74. dakikada Antalyaspor yine etkili bir şekilde geldi ama günün şanssız ismi Gökdeniz yine kaleyi bulamadı. Hızlı gelişen Antalyaspor atağında Podolski'nin pasında ceza alanında topla buluşan Gökdeniz müsait pozisyonda vurmak istedi savunma son anda ayak koyarak tehlikeyi önledi.

78. dakikada iki takım da oyuncu değişikliklerine gitti. Beşiktaş'ta Atiba kenara geldi, Bernard Mensah oyuna girdi. Antalyaspor'da ise Nuri Şahin'in yerine oyuna Ufuk Akyol girdi. 

86. dakikada Beşiktaş bir oyuncu değişikliğine daha gitti. Rachid Ghezzal'ın yerine genç futbolcu Rıdvan Yılmaz oyuna dahil oldu. 

İLK 11’LER

Antalyaspor: Boffin, Naldo, Nuri, Podolski, Kudriashov, Fredy, Amilton, Gökdeniz, Bünyamin, Hakan (C), Veysel

Beşiktaş: Utku Yuvakuran, Nsakala, Domagoj Vida, Welinton, Valentine Rosier, Necip Uysal, Josef de Souza, Atiba Hutchinson, Kevin N'Koudou, Rachid Ghezzal, Cyle Larin

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar