Berat Kandili ne zaman?

Berat Kandili ne zaman?
Ramazan ayına sayılı günler kala Berat Kandili'nin ne zaman olacağı da merak ediliyor. Diyanet'in açıkladığı dini günlere takvimine göre 24 Şubat 2024 günü müslümanlar için Berat Kandili olarak idrak edilecek.

Ramazan ayına yönelik hazırlıkların başladığı şu günlerde, İslam dünyasında önemli bir yer tutan Berat Kandili de yaklaşıyor.

Berat Kandili Recep, Şaban ve Ramazan aylarını içine alan üç aylar içinde kutlanacak ve müslümanlar için önemli bir ibadet fırsatı sunacak.

Berat Kandili, İslam takvimine göre Şaban ayının on dördüncü günü ile on beşinci günü arasındaki geceye denk gelmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dini günler takvimine göre, Berat Kandili bu yıl Şaban ayının on dördüncü gecesi, 24 Şubat 2024 Cumartesi günü idrak edilecek.


Berat Kandili, Arapça'da 'aklanma ve arınma' anlamına gelen "Berâet" kelimesinden türemiştir. İslamiyet'e göre, bu mübarek gece, müminlerin günahlarından arınma ve tövbe etme fırsatı buldukları bir zaman dilimi olarak kabul edilir. Berat Kandili'nde duaların kabul olacağına inanılır ve bu gecede yapılan ibadetlerin büyük bir önemi vardır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar