Benzin istasyonlarında zam öncesi şaşırtmayan kuyruk: Her şey 1 depo yakıt için!

Benzin istasyonlarında zam öncesi şaşırtmayan kuyruk: Her şey 1 depo yakıt için!
Akaryakıta yapılacak zammı öğrenen araç sahipleri duruma şaşırmazken fiyat artışı, pompa fiyatına yansımadan önce yakıt alma geleneğini sürdürüyor. Benzin ve motorine yapılacak dev zam öncesinde İstanbul’da akaryakıt istasyonlarında yoğunluk gözlemlendi.

Akaryakıta gelecek zam öncesi sürücüler, akaryakıt istasyonlarında yoğunluk oluşturmaya başladı.

13 Eylül Çarşamba itibariyle geçerli olacak fiyat artışıyla motorin 2.3 TL daha zam görecek. Tarihi bir rekor olan bu zam sonrası motorinin litre fiyatı 40 TL'ye çıkacak.

Benzine de 15 Eylül Cuma itibariyle 1.5 TL düzeyinde zam yapılması bekleniyor.

BENZİN İSTASYONLARINDA ZAM KUYRUĞU

Her akaryakıt zammı öncesi ortaya çıkan görüntüler bu sefer de şaşırtmadı. Zam görmeden mazot alabilmek isteyen araç sahipleri, benzin istasyonlarında kuyruğa girdi.

İstanbul’da bir benzinlikte son durumu aktaran deneyimli gazeteci Orhan Can, ortaya çıkan kuyruğu kaydederken şu ifadeleri kullandı:

“Burası bir benzin istasyonu. Gece yarısından itibaren iyi bir zam gelecek mazota. Gördüğünüz gibi herkes mazot kuyruğunda bu saatte. 40 lira olacak. Tüm servisçiler uzun kuyruklar içerisinde. Bunlardan bir tanesi de bu arada. Ne yapalım, ucuz mazot almak için depomuzu da dolduralım da bari şu kadar kar edelim diye kuyruklardayız.”

SEÇİM SONRASI YÜZDE 115 ZAM

14 Mayıs’taki seçim öncesinde İstanbul’da benzinin litre fiyatı 19,81 TL, motorinin litre fiyatı ise 18,58 TL seviyesindeydi.

Seçim sonrasında geçen yaklaşık üç ayda zam oranı motorinde yüzde 105’i aşmış oldu.

Akaryakıta yapılan zam en başta ulaşım ve gıda olmak üzere pek çok alanı yakında etkiliyor. Bu durum da dizginlenemeyen enflasyonu kronik sorun hale getirmeye devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar