Duyan benzin istasyonuna koştu: Akaryakıt fiyatlarına bu gece dev zam geliyor!

Duyan benzin istasyonuna koştu: Akaryakıt fiyatlarına bu gece dev zam geliyor!
Brent petrolün son haftalarda yaşadığı rekor yükseliş ve dolar kurundaki hareketliliğin faturası otomobil sahiplerine kesilecek. Bu gece itibariyle motorin fiyatlarına büyük bir zam geleceği öğrenilirken, gün içerisinde 92 dolar sınırını aşan brent petrol fiyatlarının ardından bütün akaryakıt çeşitlerine ilerleyen günlerde yeni zamların uygulanması bekleniyor.

Pandemi süreci ve Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte yukarı yönlü bir grafik izleyen petrol fiyatları, daha sonrasında dünya genelinde düşüşe geçmiş olsa da, 28 Mayıs seçimlerinin ardından ÖTV'ye getirilen ilave artışlarla birlikte akaryakıt fiyatlarına tek gecede 7-8 liralık bir zam yapılmıştı.

BU GECE 2 LİRA BİRDEN ZAMLANACAK

Sektör kaynaklarının aktardığı bilgiye göre, Motorinin litre fiyatına 13 Eylül'den itibaren 2,03 TL zam geliyor. Geçtiğimiz haftalarda da sık sık yapılan artışlar sonrasında vatandaş arabanın kontağını çalıştırmaya korkarken, zam haberini alan yüz binlerce araç sahibi, yeni fiyat pompaya yansımadan deposunu doldurabilmek için akaryakıt istasyonlarına koştu.

MOTORİN LİTRE FİYATI 40 LİRAYI GEÇTİ!

Bu gece itibarıyla yapılacak zam sonrasında motorinin litre fiyatı İstanbul'da yaklaşık olarak 40,03, Ankara'da 40,57 ve İzmir'de ise 40,74 TL'ye yükselecek.

EN KISA ZAMANDA BENZİN FİYATLARINA DA YANSIMASI BEKLENİYOR

Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanan akaryakıt fiyatları, brent petroldeki rekor yükseliş sonrasında yeni bir artış için gün sayıyor.

Uzmanlar, motorin fiyatlarındaki artışa ek olarak ilerleyen günlerde benzin fiyatlarında da benzer bir zam haberinin gelmesine kesin gözüyle bakarken, dolar kurunda yaşanan oynaklık nedeniyle yılın geri kalan bölümünde de akaryakıt zamlarının devam edeceği görüşünde.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar