Bedelli askerlik bekleyenleri yıkan haber: Yalnızca para yeterli olmayacak!

Bedelli askerlik bekleyenleri yıkan haber: Yalnızca para yeterli olmayacak!
Çeşitli nedenlerden dolayı askerlik süresini kısaltmak için bedelli askerlik yapacaklara iki kötü haber geldi. Bedelli ücretinin asgari ücret zammı ve enflasyon nedeniyle yüzde 50'den fazla artması beklenirken, talebin fazla olması nedeniyle yalnızca istenen ücreti vermenin de bedelli yapmak için yeterli olamayabileceği belirtildi.

BEDELLİ ASKERLİK BEKLEYENLERİ YIKAN HABER GELDİ!

Son günlerin en çok aratılan başlıkları arasında yer alan bedelli askerlik hakkında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Eğitim, iş, sağlık ve çeşitli nedenlerden dolayı pek çok vatandaş ''Bedelli askerlik ne kadar?'' ve ''Bedelli askerlik şartları neler?'' sorularına yanıt ararken, konu hakkında iki kötü haber birden geldi.

Her sene zamlanan ücret ise bu sene hem enflasyon hem de asgari ücrete yapılan yüzde 50''nin üzerindeki zam nedeniyle el yakacak cinsten.

Asgari ücretteki yüzde 55''lik artışın memur maaşlarına da yansıyacağı düşünüldüğünde 6 asteğmen maaşına endeksli bedelli askerlik ücretinin yeni yılda 150 bin TL''nin üstüne çıkacağı aktarıldı.

BAŞVURULAR KAPASİTEYİ ZORLADI

Habertürk yazarı Bülent Aydemir, ekonomik sıkıntılar nedeniyle bedelliye başvuruların azaldığını ancak enflasyonun yüksekliği ve ücretin daha da artacağı beklentisinin bedelli başvurularını artığını ifade etti.

KURA İLE BELLİ OLACAK

Aydemir, eğitim birliklerin kapasitesinin üzerinde başvuru olduğu için işin kuraya kalacağını aktardı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar