Başkent kulislerini çalkalayan gelişme! Kılıçdaroğlu koltuğunu kime bırakmaya sıcak bakıyor?

Başkent kulislerini çalkalayan gelişme! Kılıçdaroğlu koltuğunu kime bırakmaya sıcak bakıyor?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Değişime el veririm” açıklamalarına gönderme yapan parti içi isimler, Kılıçdaroğlu’nun liderlik için destekleyeceği ismin Özgür Özel olabileceğini belirtiyor.

CHP’de seçim sonrası Kılıçdaroğlu’na istifa çağrıları gündem olmuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, geçtiğimiz günlerde "Sorumluluk almaktan kaçmayacağım" diyerek değişim vurgusu yapan CHP Grup Başkanı Özgür Özel'i genel başkanlık konusunda destekleyebileceği gelen iddialar arasında.

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre, parti içindeki isimler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Özel’den gelen adaylık çıkışını, “Tartışmalar bir süre daha devam edecektir. Şu anda herkes iddiasını ortaya koyuyor” diyerek yorumluyor.

“Çatışarak değil, uzlaşarak bir değişim olmalı” diyen kaynaklar, “Yerel seçimde CHP bölünmüş, parçalanmış ve birbirine kırılmış bir halde olmamalı. Uzlaşarak bir değişimin gerçekleşmesi düşüncesi giderek yaygınlaşıyor. Özgür Bey de aday olursa genel başkanla çatışarak aday olmaz. Desteğini arzu eder. Yaptığı açıklamalarından da bu anlaşılıyor. Ona saygılı bir çerçevede süreci götürür. Sert bir süreç götürmez” değerlendirmesini yapıyor.

Bu noktada Kılıçdaroğlu’nun yaptığı “bayrak değişimi” ve “Değişime el veririm” açıklamalarına gönderme yapan parti içi isimler, “Kılıçdaroğlu’nun el verebileceği ismin Özel olabileceğini” söylüyor.

Kaynaklar İmamoğlu için ise, “Delege siyasi yasak riskinden çekinecektir. Ayrıca kimse İstanbul’da belediye başkanlığının bırakılmasını istemiyor” yorumunu yapıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar