Başkan müjdeyi verdi: Türk basketbolunun efsane kulübü Banvit geri dönüyor!

Başkan müjdeyi verdi: Türk basketbolunun efsane kulübü Banvit geri dönüyor!
Ülke basketboluna önemli isimler kazandırmış ve 2020 yılında kapanmış kulüp Banvit, tekrar açılıyor. İşte detaylar...

NBA''den EuroLeague, EuroCup''tan FIBA Şampiyonlar Ligi''ne birçok organizasyona oyuncu göndermiş, 12 Dev Adam''ın mevcut kadrosunun birçoğunu yetiştirmiş kulüp Banvit, basketbola tekrar dönüyor.

BasketFaul’ün aktardığına göre, Banvit’in efsane başkanı Özkan Kılıç, konu ile ilgili şunları söyledi:

“Yeniden başlıyoruz ve çok güçlü geliyoruz… Basketbolu, sporu çok seven, çok güçlü ama ismini Mayıs ayındaki lansmanda duyuracağımız bir kişiyle, eskiden Banvit’te yaptıklarımızı yine Bandırma’da gerçekleştirmek için kolları sıvadık. Zaman kaybetmeden BSL veya TBL’den başlamak istiyoruz ama nereden başlarsak başlayalım, olmazsa olmazımız altyapımız olacak. Yine en iyi altyapı antrenörlerini organizasyona dahil edeceğiz. Bandırmalı gençler mutlaka olacak ama daha önce yaptığımız gibi Anadolu’yu tarayıp yetenekleri toplayacağız. Bütün bunların sonunda hem çok güçlü bir altyapı kuracak, hem de Banvit gibi Avrupa’da mücadele eden A Takımımız olacak.” 

NEDİR BANVİT?

Kulüp, 1994 yılında Banvitspor adıyla kurulmuş, uzun süre Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde üst sıralarını zorladıktan sonra 2004 yılında Türkiye Basketbol Ligi’ne yükselmişti. 2013’te Türkiye Basketbol Ligi’nde final oynayan Banvit, 2017’de Türkiye Kupası’nı kazanmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar