Cinsel saldırıdan yargılanan başhekime tahliye kararı!

Cinsel saldırıdan yargılanan başhekime tahliye kararı!
Kırklareli'nin özel bir hastanesinde çalışan kadın doktoru odasına çağıran Başhekim A.Ç.'nin, doktora cinsel saldırıda bulunduğu iddia edildi... Mahkemede başhekimin "geçmişi", indirim sebebi olarak kabul edilip, önce hapis cezasında "indirime" gidildi, ardından tahliye edildi!

CİNSEL SALDIRIDAN YARGILANAN BAŞHEKİME TAHLİYE!

Türkiye''de kadın cinayetleri ya da istismarlarının sonu gelmiyor. Pınar Gültekin''in katili Cemal Metin verilen ''haksız tahrik'' indirimi henüz sıcaklığını korurken, bir cinsel istismar davasına ilişkin de tartışmalı bir karar verildi.

Kırklareli''nin Lüleburgaz ilçesinde özel bir hastanede çalışan Başhekim A.Ç., odasına çağırdığı kadın doktor E.V''ye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılandı. Başhekimin geçmişi indirim sebebi olarak kabul edilip, tahliye edildi. 

Cinsel saldırıya uğrayan yabancı uyruklu kadın doktor E.V, başhekim A.Ç.''nin bir nöbet gecesinde kendisini odasına çağırarak içki ikram ettiğini söyledi. Kadın doktor, kendisine ikram edilen içkiyi içtiği sırada, kendisine hap verildiğini ve sonrasında hapı içtikten sonra kontrolünü kaybettiğini ifade etti. Sonrasına başhekimin, kendisini sedye üzerine yatırarak, cinsel saldırıya uğrattığını iddia etti. Edirne''de yaşayan kadın doktor, başhekim hakkında şikayetçi oldu. Şikayetin ardından başhekim A.Ç. tutuklandı.

"İDDİALARI KABUL ETMEDİ"

1. Ağır Ceza Mahkemesi''nde ''nitelikli cinsel saldırı suçundan'' Başhekim A.Ç.''ye dava açıldı. Duruşmaya tutuklu sanık başhekim ve avukatlarıyla birlikte mağdur Doktor E.V''nin avukatları katıldı.

Hakim karşısına çıkan A.Ç. savunmasında “Rızası dışında bir şey yapmadım. Bu suçu işlemedim” ifadelerine yer verdi. E.V.’nin avukatı Bedia Mutlu Mirzabey de, doktor olan mağdurun namus değerleri hakkında yalan söylemeyeceğini söyledi.

GEÇMİŞİ, İNDİRİM SEBEBİ!

Mahkeme heyeti, sanık başhekim A.Ç.''nin “nitelikli cinsel saldırı” suçundan 12 yıl hapis cezası ile cezalandırıldı. Sanık başhekimin taciz olayını kendisini beden veya ruh bakımından savunamayacak kadın doktora karşı gerçekleştirmesi kanaatine varıldığından, A.Ç.''nin artırım yapılarak 18 yıl hapis ile cezalandırılmasına karar verildi. Ancak sanık başhekimin geçmişi, verilen cezanın geleceği üzerindeki etkileri indirim sebebi kabul edilerek indirim yapıldı. Başhekim hakkında 15 yıl hapis cezası kararı çıktı.

Ardından mahkeme başkanı sanığın tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine ve derhal salıverilmesi için tutuklu bulunduğu ceza infaz kurumuna müzekkere yazılmasına karar verdi.

Sonraki duruşma ekim ayına ertelendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar