Başak Demirtaş Kılıçdaroğlu ve HDP'ye sitem etti

Başak Demirtaş Kılıçdaroğlu ve HDP'ye sitem etti
Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş "Selo'ya idam" sloganlarıyla ilgili ilk kez konuştu. Demirtaş, "Muhalefet partilerinin tümü dahil olmak üzere, tek bir kişi bile aramadı, kimse bir mesaj bile göndermedi" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Mayıs’ta seçimin kazanmasının ardında yaptığı konuşmada Edirne Cezaevi'nde olan HDP'nin eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı hedef almıştı. Meydanında toplananlar ise “Selo’ya idam” sloganları atmıştı. Başak Demirtaş konuyla ilgili ilk defa konuştu.

T24 yazarı Murat Sabuncu'ya konuşan Başak Demirtaş'ın açıklaması şöyle:

Canlı izlemedim. Haber manşetlerini gördüm önce. İlk gördüğümde de inanamadım. Erdoğan’ın seçimi öyle ya da böyle kazandıktan hemen sonraki ilk konuşmasında bile Selahattin'e “katil” demesi beni şoke etti.

Düşünün ki 21 yıldır iktidardasınız, beş yıl daha iktidar olacaksınız ve yedi yıldır cezaevinde tuttuğunuz biriyle ilgili hem yargıya talimat vermeye devam ediyorsunuz hem de halkı kin ve düşmanlığa teşvik ediyorsunuz.

(Destek için arayan özellikle muhalefetten, siyasetçilerden kimse oldu mu acaba? Siyasi dayanışma ya da kadın dayanışması?)

Sağ olsunlar, destek için arayan dostlarımız oldu ama siyasetçilerden, muhalefet partilerinin tümü dahil olmak üzere, tek bir kişi bile aramadı, kimse bir mesaj bile göndermedi. Ya bırakın beni aramayı, o korkunç çağrıya karşı tek bir söz söyleyen siyasetçi oldu mu diye sorsak daha iyi olur, üzülerek söyleyeyim o da olmadı.

Bence tüm siyasetçilerin tepki vermesi gerekiyordu. Sayın Kılıçdaroğlu sustu, HDP Eş başkanları sustu, ittifakımızdaki partiler sustu. Kimse tepki vermedi ve bu maalesef normalleştirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar