Banka yetkilisi böyle duyurdu: Bu yaşanırsa doları kimse kontrol edemez

Banka yetkilisi böyle duyurdu: Bu yaşanırsa doları kimse kontrol edemez
Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, AKP hükümetinin 2021 yıl sonunda çıkardığı Kur Korumalı Mevduat (KKM) riskine dikkat çekerek, "Kur korumalı mevdu­at bitirilemez. Eğer bitirirseniz kurun hangi seviyeye geleceği­ni hiçbirimiz bilemeyiz” ifadelerini kullandı.

GÖKMEN ÖRKMEZ / GÜNBOYU

Elinde dolar olanları şaşırtan açıklama bu kez de Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran''dan geldi.

''Değersiz TL'' politikasına geçen ve dolardaki hızlı yükseliş sonrası KKM''yi duyuran iktidar, verdiği faiz nedeniyle zorlanırken, önemli isimlerden uyarılar gelmeye devam ediyor.

Türkiye İş Bankası Genel Mü­dürü Hakan Aran, bir grup gaze­teciye enflasyon, KKM ve kredi piyasalarına ilişkin değerlendir­melerde bulundu.

Hakan Aran, “KKM’de dönen mevduat o kadar büyüdü ki şu an bitirirseniz kurun hangi seviyeye geleceğini hiçbirimiz bilemeyiz. Bu üründe kalıp, bunun kademeli olarak bitirilmesi lazım. Kademeli olarak bitirilmeden önce de TL’ye olan güvenin sağlanması ve yabancı para konusundaki beklentinin kırılması lazım. Yabancı parada artış olmayacak. ‘Türk lirasındaki faizler benim için daha cazip’ düşüncesi tasarruf sahibinde uyandırıldıktan sonra bu biter” diye konuştu.

Aran, şöyle devam etti:

“Ben bu ürünü savundum diye de çok eleştiri al­dım ama şöyle söyleyeyim. KKM çok önemli bir fonksiyon görü­yor. Türkiye’de kur krizi çıkma­sın diye KKM var. Eğer TL faizi, enflasyon yüzde 50 ya da yüzde 85 düzeyindeyken yüzde 8.5’ta duruyorsa bunu KKM diye bir ürün olmadan sağlayamazsınız. KKM, bu politikanın destekçi­si olan bir ürün. Şimdi düşük fa­iz politikasından yararlananlar varsa bu kur korumalı mevduat sayesindedir."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar