Balıkçıları şaşırtan olay: Hamsi yerine yaz balığı ağlara takıldı

Balıkçıları şaşırtan olay: Hamsi yerine yaz balığı ağlara takıldı
Kış aylarının gelmesi ile birlikte hamsi sezonu devam ediyor. Ancak Trabzon'da balıkçıları şaşırtan bir olay gerçekleşti. Balıkçıların ağlarına Ağustos aylarında avlanılan yaz balığı takıldı.

Karadeniz'de hamsi sezonunun ardından tezgahlarda istavritin görülmesi, özellikle çingene palamudunun avlanmaya başlaması balıkçıları şaşırttı. Trabzon Balık Hali'nde bu dönemde sıkça karşılaşılan istavrit, kilogram başına 50 TL fiyatla satılıyor. Normalde Ağustos aylarında avlanan çingene palamudunun ise şu günlerde ağlara takılması, tezgahlarda yer alması dikkat çekiyor.

Hamsi avı sezonunun sona erdiğini belirten balıkçı esnafı Cem Yazıcı, "Şu anda tezgahlarımızı istavrit süslemeye başladı, hamsi avı bitti diyebiliriz. Taze çingene palamudu da yeni yeni çıkmaya başladı. İstavritin kilosu 50 TL, çingene palamudunun tanesi 75 TL. Vatandaşlar bundan sonra hamsiyi beklemesin" açıklamasında bulundu.

aw121098-04.jpg

Mehmet Örseloğlu adlı başka bir balıkçı esnafı ise mevsimlerin tersine döndüğünü belirterek, "Hamsi artık yavaş yavaş azalmaya başladı. Tezgâhlarımızda artık hamsi yerini istavrite bıraktı. İstavrit bu aralar bol bol çıkmaya başladı, kilosu ise 50 TL. Mevsimler tersine döndü normalde Ağustos ayında ağlara takılması beklenen çingene palamudu bu aralar gelmeye başladı" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar