Bakliyatların böceklenmesine son! Hemencecik temizleniyor

Bakliyatların böceklenmesine son! Hemencecik temizleniyor
Bakliyat grubundaki kuru fasulyenin muhafaza edilme koşulları, sıklıkla böceklenme riskini beraberinde getiriyor. Sizler için, kuru fasulyenin hem böceklenmesini engellemek hem de böcekleri temizlemek için pratik yöntemleri derledik.

Fasulyelerinizi serin, kuru ve havadar bir ortamda saklamak, tazeliklerini uzun süre korumak için temel bir adımdır. Ayrıca, saklama kaplarının sıkıca kapatılması, dış etkenlerin ve böceklerin fasulyelere ulaşmasını engelleyerek böceklenme olasılığını azaltabilir.

Hürriyet.com.tr'de yer alan bilgilere göre, defne yaprağı kuru fasulyenin muhafaza edildiği kavanozlara eklenerek, sadece yemeğe lezzet katmakla kalmayıp, bakliyat böceklerini de uzak tutabiliyor.

Kuru fasulye böceklenmesine karşı doğal yöntemlere başvurmak da etkili bir çözüm sunabilir. İşte, kuru fasulye böceklenmesini önlemek veya mevcut böcekleri temizlemek için kullanılabilecek bazı doğal yöntemler.

KARANFİL: Fasulye kavanozlarına eklenen birkaç tane karanfil, böcekleri uzak tutma konusunda etkili olabilir. Karanfilin doğal böcek kovucu özellikleri bulunmaktadır.

LİMON KABUĞU: Limon kabukları, kuru fasulye gibi baklagillerin böceklenmesini önlemeye yardımcı olabilir. Fasulyelerin saklandığı kaplara eklenen limon kabukları, böcekleri uzak tutabilir.

BUĞDAY SAPLARI: Buğday sapları, zararlı böcekleri uzak tutabilir. Kuru fasulyenin depolandığı yerlere eklenen buğday sapları, böceklenmeyi önleyebilir.

SARIMSAK: Doğal bir böcek kovucu olan sarımsak, kavanozlara eklenerek böcekleri uzak tutabilir.

BUZDOLABI VEYA DONDURUCU: Kuru fasulyenin böceklenmesini engellemenin etkili bir yolu, onları belirli bir süre dondurucuda veya buzdolabında muhafaza etmektir. Bu işlem, böcekleri öldürerek çoğalmalarını engelleyebilir.

DÜZENLİ KONTROLLER: Kuru fasulyelerin düzenli olarak kontrol edilmesi, böceklenme belirtilerini erken aşamada tespit etmeye yardımcı olabilir. Eğer böceklenme belirtileri görülüyorsa, hemen önlem almak önemlidir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar