Bakan Yerlikaya ve Bakan Bayraktar’dan Erzincan açıklaması!

Bakan Yerlikaya ve Bakan Bayraktar’dan Erzincan açıklaması!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar felaketin yaşandığı Erzincan’da son duruma ilişkin açıklama yaptı.

Toprak altında kalan işçileri arama çalışmalarına ilişkin konuşan Ali Yerlikaya, şunları söyledi:

“1.2 MİLYON METREKÜPLÜK TOPRAK KAYMASI İLE YER DEĞİŞTİRİLDİ”

13 Şubat'ta 14.28'de toprağın kaydığı zamanda ardımızdaki Sabırlı Dere alanı dediğimiz yere yaklaşık 5 milyon metreküplük toprak kayması ile yeni bir kütle vadiye geldi. Arkasındaki ocakta da 1.2 milyon metreküplük toprak kayması ile yer değiştirildi. Hemen sırt tarafta da devamlı karşı tepelerde konuşlandırılan radarla duraksamadan yaptığımız çalışmalarımızda çalışan arkadaşımızın güven ortamında çalışmasıyla ilgili, bundan sonra olma ihtimali olan bir kaymayı anlık izliyoruz. Arama kurtarma ile ilgili AFAD başından beri 500'ün üzerinde ekibimiz var. 2700'ü aştık insan gücü olarak. 800 aracımız var. Araç ve insan kaynağı olarak hiçbir eksiğimiz yok. İstişare ile hepimizin tek bir niyeti var. Bu işi olabilecek en kısa zamanda tamamlamak. Bunun için de eğer ilave araç, insan kaynağı ihtiyacımız doğuyorsa olabilecek en kısa sürede biz bunu tamamlıyoruz.

99999.jpg

“EN ÖNEMLİSİ TOPRAK KÜTLESİNİN TAŞINACAĞI ALANIN TESPİTİYDİ”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ise şunları söyledi:

Devletimiz tüm ekipleriyle burada. Bugün ilk kez sahada sizlerle basın toplantısını gerçekleştiriyoruz. Arkada çok büyük bir kütle var. O kütle 3 ayrı noktaya aktı. Burada en önemlisi özellikle toprak kütlesinin taşınacağı alanın tespitiydi. Bu şu anda çalışmaya başladı. Bu bölge şu anda tahliye edilmeye başlandı. Arama faaliyeti ile ilgili yoğun çaba devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar