Bakan Pakdemirli son durumu paylaştı: 270 yangından 267'si kontrol altına alındı

Bakan Pakdemirli son durumu paylaştı: 270 yangından 267'si kontrol altına alındı
Tarım ve Orman Bekir Pakdemirli orman yangınlarıyla mücadelede son durumu paylaştı. 2 ilde 3 orman yangınının devam ettiğini söyleyen Bakan Pakdemirli "13 günde 476 cephede alevlerle savaş verdik" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Marmaris'te yangın bölgesinde açıklamalarda bulundu. Bakan Pakdemirli yaptığı açıklamada: "270 orman yangınıyla uğraştık, 267'si kontrol altında. Üç orman yangını için çalışmalar devam ediyor." ifadelerini kullandı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin açıklamalarından satır başları;

"Muğla'da Köyceğiz ve Milas, Aydın'da Bozdoğan yangını devam ediyor. Milas'ta makilik alanda alevlerle mücadele ediliyor. Köyceğiz'de yangın vadiye hapsolmuş şekilde devam ediyor ama kontrol altında diyemiyoruz. 270 orman yangınıyla uğraştık, 267'si kontrol altında. Üç orman yangını için çalışmalar devam ediyor. 13 günde 476 cephede alevlerle savaş verdik. Kontrol altına alınan yerlerde dıştan içe doğru soğutma işlemi uyguluyoruz. Arazözler en ufak duman kalmayacak şeklide çalışıyor. Orman yangınlarıyla mücadelede gönüllü olarak bulunmak isteyenler e-devlet üzerinden başvuru yapsın. 9 ilde, 26 ilçe, 180 köyde, 7 bin 735 çiftçimizin hasar tespit çalışması yapıldı. Hiç kimse endişe etmesin, ormanlarımız yeniden küllerinden doğacak. Bitkisel üretim alanlarının yeniden tesisi için ihtiyaç duyulan tohum, fide ve fidanı bedelsiz temin edeceğiz. Türkiye'nin çam balı merkezi olan Muğla'da bu konuda yaraları saracağız, yeni bal ormanları tesis edeceğiz. Özellikle büyükbaş, küçükbaş ve arı kovanı zararlarının tamamını hibe olarak ödüyor olacağız. İki 40 tonluk OGM'nin kullanmış olduğu uçak hazırlanmış olup ilgili ülke (Yunanistan) Dışişleri Bakanlığından işlemleri tamamlanması halinde yola çıkacak."

orman-yangini.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar