Yüzbinlerce öğrenci merakla bekliyordu: LGS tarihi belli oldu!

Yüzbinlerce öğrenci merakla bekliyordu: LGS tarihi belli oldu!
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüzbinlerce öğrencinin gireceği Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki sınavın tarihini açıkladı. Bakan Özer, sınavın 4 Haziran’da yapılacağını duyurdu.

GÜNBOYU/ ESMA KARAYEL 

İyi bir lise kazanma hayali kurarak gecesini gündüzüne katan yüzbinlerce öğrenci LGS tarihini merakla bekliyordu. Beklenen sınavın tarihi belli oldu. 8. sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) dahilindeki sınav, 4 Haziran’da gerçekleştirilecek. LGS Sözel alanda 50 sorudan oluşan birinci oturum 75 dakika, LGS sayısal alanda 40 sorudan oluşan ikinci oturum ise 80 dakika olarak uygulanacak.

4 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olan sınavda birinci oturum saat 09:30’da, ikinci oturum ise saat: 11:30’da yapılacak.

Bakan Özer’in öğrenciler için yaptığı duyuruda şu ifadeler yer aldı:

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavı, 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştireceğiz. Şimdiden sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.

GEÇEN YIL 1 MİLYON ÖĞRENCİ BAŞVURDU

LGS için geçen yıl 1 milyon 236 bin 313 öğrencinin başvurdu. Sınav, iki oturum hâlinde 17 bin 899 okul ve 82 bin 551 salonda yapıldı. Sınavda her bir oturumda yaklaşık 350 bin olmak üzere 700 bin sınav görevlisi görev yaptı. 2021 yılında ise 180 bin öğrenci barajı geçemedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar