Bakan Nebati neye uğradığını şaşırdı: 'Meclis’te Hizbullah istemiyoruz' protestosu dalga dalga yayılıyor

Bakan Nebati neye uğradığını şaşırdı: 'Meclis’te Hizbullah istemiyoruz' protestosu dalga dalga yayılıyor
Yeni Mersin İdmanyurdu taraftarları şampiyonluk kutlamalarında Nureddin Nebati protesto etti. Ayrıca “Meclis’te Hizbullah istemiyoruz” diye slogan attı.

DENİZ DALLI-GÜNBOYU

TFF 3. Lig 1. Grup’ta 34’üncü ve son hafta maçına çıkan Yeni Mersin İdmanyurdu, Yomraspor’u 5-1 yendi ve şampiyonluğunu ilan etti.

Şampiyonluk kutlamaları sırasında taraftarı selamlamak isteyen Hazine ve Maliye Bakan ve Mersin Milletvekili Nureddin Nebati, taraftarlar tarafından protesto edildi.

Nebati’yi yuhalayan taraftarlar “Meclis’te Hizbullah istemiyoruz” sloganlarını hep bir ağızdan attı.

14 Mayıs seçimlerinde AKP listelerinden giren HÜDA-PAR, Hizbullah bağlantısı olması sebebiyle birçok vatandaş tarafından protesto ediliyor.

Fenerbahçe taraftarları, Trabzonspor maçında “Meclis’te Hizbullah istemiyoruz” diye slogan atmış ve bu sebeple PFDK’ya sevk edilmişti.

Tartışmaların odağındaki HÜDA-PAR, Türkiye’de adı ‘domuz bağı ve mezar evler’le anılan Hizbullah örgütünün devamı niteliğinde. Örgüt, liderleri Hüseyin Velioğlu’nun öldürülmesiyle zayıflamış; eski Diyarbakır emniyet müdürü Gaffar Okkan’ın suikast sonucu öldürülmesiyle başlayan operasyonlar sonucuysa artık görülmez olmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar