Bakan Işıkhan taşeron işçileriyle ilgili açıklama yapmıştı! Belediye Şirket İşçileri, TYP, KİT kapsama alınacak mı?

Bakan Işıkhan taşeron işçileriyle ilgili açıklama yapmıştı! Belediye Şirket İşçileri, TYP, KİT kapsama alınacak mı?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan taşeron işçileriyle ilgili önemli bir açıklama yapmıştı. 100 bin işçi kadroya alınacak mı, kapsamdan kimler yararlanacak? İşte detaylar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalar, özellikle belediye şirketleri, geçici işçi programları (TYP) ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) gibi sektörlerde çalışan işçileri yakından ilgilendiriyor.

TAŞERONA KADRO VERİLECEK Mİ?

Bakan Işıkhan, yakın zamanda yaptığı bir basın açıklamasında, taşeron işçilerin güvenceli bir çalışma hayatına kavuşması amacıyla önemli adımlar atılacağının altını çizmişti. Özellikle KİT bünyesinde görev yapan yaklaşık 800-900 bin taşeron işçisinin kadroya alındığını belirten Bakan Işıkhan, bu adımın sosyal güvenlik ve istihdam alanlarında olumlu etkiler yaratacağını belirtmişti.

Ancak, halihazırda çözüm bekleyen ve kadroya alınmayan 80 bin kişi bulunduğuna da dikkat çeken Bakan Işıkhan, bu kişilerin durumunun da göz önünde bulundurulduğunu ve yeni taşeron işletmelerinin de ele alınacağını belirtti.

Bakan Işıkhan tarafından yaşanan bu gelişme, uzun süredir beklenen ve taşeron işçilerin haklarını koruma adına atılan önemli bir adım olarak görünüyor. Bakan Işıkhan, Meclis'in yeni döneminde bu konunun ele alınarak çözüme kavuşturulmasının, işçilerin ve ülke ekonomisinin geleceği açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar