Bakan Bilgin'in dolar hesabı alay konusu oldu: Öğrencim hazırlasa sıfır alır!

Bakan Bilgin'in dolar hesabı alay konusu oldu: Öğrencim hazırlasa sıfır alır!
2022 yılı için geçerli olacak asgari ücretin 8500 TL olarak açıklanmasının ardından Vedat Bilgin, bu ücretin hem TL hem de dolar bazında tarihi zirve olduğunu belirten bir paylaşım yaptı. Söz konusu paylaşıma uzmanlardan sert tepki geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, dün açıklanan asgari ücretin ardından yaptığı paylaşım ile son yıllara ait asgari ücretlerin dolar karşılıklarının yer aldığı bir tabloyu yayınladı. Bilgin''in açıklanan asgari ücretin ülke tarihindeki dolar bazında en yüksek asgari ücret olduğu iddiasına ise yanıt Prof. Dr. Selçuk Şirin''den geldi. Şirin, yaptığı paylaşımda "Bir öğretmen olarak böyle şeyler yayılınca çocuklar adına üzülüyorum. Bir öğrenci şu tabloyu hazırlasa F alır. Sebep? Doların da enflasyon var! 2002''deki 1$ bugün 1.67$ ediyor. Geçen seneki 316$ bile bugün 347$ ediyor. $ Alım gücü sabit değil." ifadelerini kullandı. 





DOLAR DA ENFLASYON KAYBINA UĞRUYOR!

Bilgin''in paylaşımına gelen eleştiriler doların enflasyon kaybının hesaplamaya dahil edilmemesi üzerine yoğunlaştı. Her ne kadar Türk lirası gibi dalgalı bir performans göstermese de yıllar içerisinde doların da değer kaybettiği FED tarafından açıklanan bir gerçek. AKP''nin iktidara geldiği 2002 yılında 1 dolara alınabilecek herhangi bir eşyanın bugünkü değeri 1.67 dolar seviyesinde. Yani dolar son 20 yılda yüzde 67 oranında değer kaybetti. 

2013 yılında Türkiye''deki asgari ücret 451 dolara denk düşüyordu. Dolar enflasyonuyla birlikte 2013 yılının asgari ücreti bugün 600 doların üzerinde bir miktara tekabül ediyor. 





 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar