Bağırsakları temizleyen 5 bitki! Bir porsiyonuyla iltihabı yok ediyor

Bağırsakları temizleyen 5 bitki! Bir porsiyonuyla iltihabı yok ediyor
Bağırsak sorunlarıyla mücadele edenler için ünlü gastroenterolog, beş şifalı bitkiyi paylaştı. Dr. Saurabh Sethi, bu bitkilerin iltihaplanmadan sindirim sorunlarına kadar geniş bir yelpazede faydalı olabileceğini ifade etti.

Zencefil, içerdiği gingerol bileşiği sayesinde bağırsak iltihabını azaltmaya yardımcı olabilir ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Ayrıca, zencefilin antiviral, antiinflamatuar ve antioksidan etkileri bulunmaktadır.

NANE

Nane, mentol içeriğiyle mide-bağırsak kanalındaki kasları gevşetebilir ve sindirimi destekleyebilir. Ancak, asit reflü problemi olanlar için nane tüketimi önerilmez.

dfbsdbsb-appf.webp

ZERDEÇAL

Zerdeçal, kurkumin bileşiği açısından zengin olduğu için güçlü bir anti-inflamatuardır. Ülser gibi inflamatuar rahatsızlıkların riskini azaltmaya yardımcı olabilir ve ülser tedavisinde kullanılabilir.

dfbdbsbb-gwhd.webp

PAPATYA

Papatya, içerdiği apigenin bileşiğiyle faydalı bakterilerin büyümesini teşvik ederek bağırsak sağlığını iyileştirebilir. Ayrıca, helicobacter pylori adlı bakterinin büyümesini engelleyebilir ve gaz sorunlarına çözüm olabilir.

REZENE

Rezene, içerdiği anetol bileşiğiyle mide-bağırsak kanalındaki kasları gevşetebilir ve bağırsak sindirimini iyileştirebilir. Ayrıca, hazımsızlık ve ishal gibi sorunlara karşı etkili olabilir.

Dr. Sethi, herhangi bir diyet veya yaşam tarzı değişikliği yapmadan önce doktora danışmanın önemini vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar