Babaeski’de serviks kanseri farkındalık eğitimi gerçekleştirildi

Babaeski’de serviks kanseri farkındalık eğitimi gerçekleştirildi
Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde, İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen serviks (rahim ağzı) kanseri farkındalık ayı etkinlikleri kapsamında bilgilendirme eğitimi gerçekleştirildi.

Babaeski İlçe Sağlık Müdürlüğü, halkı bilinçlendirmeye yönelik düzenlediği etkinliklerle dikkat çekiyor.

Babaeski İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. F. Banu İşler, Dr. Eda Nur Bayrak ve kanser birim sorumlusu ebe Nihal Kunduz tarafından özel bir kuruluşun kadın çalışanlarına yönelik düzenlenen eğitimde, serviks kanseri konusunda detaylı bilgiler aktarıldı. Eğitimde, kadın çalışanlara kanserde erken teşhisin önemi, tedavi yöntemleri, risk faktörleri, belirtiler, serviks kanserinin önemi ve ücretsiz tarama noktaları ile Sağlıklı Hayat Merkezleri hakkında bilgiler paylaşıldı.

Katılımcıların sorularının cevaplandırıldığı etkinlikte ayrıca, serviks kanseri farkındalık ayı kapsamında hazırlanan broşürler dağıtılarak, bilgilendirici materyallerle desteklenen eğitim sonlandırıldı. Bu tür etkinliklerle toplumda sağlık bilincini artırmayı hedefleyen Babaeski İlçe Sağlık Müdürlüğü, kanserle mücadelede erken teşhisin ve bilinçli bir yaşamın önemine vurgu yaparak, toplum sağlığını güçlendirmeye yönelik çabalarını sürdürüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar