B sınıfı ehliyet ile motosiklet kullanmanın detayları neler? Bakan Ali Yerlikaya açıkladı

B sınıfı ehliyet ile motosiklet kullanmanın detayları neler? Bakan Ali Yerlikaya açıkladı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, B sınıfı ehliyeti olanlar için sosyal medya hesabı üzerinden önemli bir açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 125 cc'ye kadar olan motosikletlerin B sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilmesini sağlayan yönetmelik değişikliğinin bugün resmi gazetede yayımlandığını duyurdu.

Yerlikaya konu hakkında önemli açıklamalarda yaptı:

Bugün 32456 sayılı resmi gazetede yayımlanan yönetmelik değişikliği ile 125 cc'ye kadar olan motosikletlerin B sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilmesi sağlandı.

Bu yeni düzenleme kapsamında, 2 yıllık "B" sınıfı sürücü belgesine sahip, 5 yıl içinde sürücü belgesi geri alınmamış, sağlık şartlarını taşıyan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenecek kurallar ve süre içerisinde direksiyon eğitimi alıp sınavda başarılı olan ve ticari faaliyet kapsamında kullanılmayan B ve üzeri sınıf sürücü belgesi sahipleri, 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabilecekler. Bu önemli değişiklik tüm motosiklet tutkunlarına hayırlı olsun. Ayrıca, yönetmeliğin çıkmasında katkı sağlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na teşekkürlerini ileten İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, güvenli sürüş için eğitimin önemini vurgulayarak, trafik kurallarına uyulması konusunda uyarıda bulundu.

ekran-resmi-2024-02-10-12-24-36.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar