'Aynı sorular' üzerine yayın evinden tepki çeken açıklama!

'Aynı sorular' üzerine yayın evinden tepki çeken açıklama!
Bu yıl gerçekleştirilen KPSS daha şimdiden ortaya çıkan şaibe iddiaları nedeniyle tarihe geçti. Bir yayın evinin, sınavda çıkan soruları çok öncesinden şıklarına kadar kendi soru bankalarında kullanması gündem olurken, eleştirilerin odağındaki kurumdan 'tesadüf' açıklaması geldi.

Tüm Türkiye gözünü KPSS sınavındaki kopya ve şaibe iddialarına çevirirken, sınava ilişkin flaş gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

ERDOĞAN, İNCELEME TALİMATI VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki söz konusu iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı verdi. Sosyal medyada yaptığı paylaşımda Erdoğan, "Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz." ifadelerini kullandı.

ÖSYM BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

Diğer yandan ÖSYM Başkanı Halis Aygün ise Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın imzasıyla Resmi Gazete''de yayımlanan kararla gece yarısı görevden alındı.

YAYINEVİ: KESİNLİKLE TESADÜF

İddiaların muhatabı olan yayınevi ise bir açıklama yaptı. TELE1''den Barış Önal''ın haberine göre yayınevi yetkilisi şu ifadeleri kullandı: "Tamamen algı, yayınlarımız devam ediyor. Bir iki soru aynı diye çok yüklenme oldu. Satışlarımız devam ediyor. Başka yayın evleri de tutturuyor. Bizde bir iki tane soru aynı çıkmış olabilir. Kesinlikle bir tesadüf."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar