AYM üyesinden olay mesaj: Işıklar yanıyor

AYM üyesinden olay mesaj: Işıklar yanıyor
Anayasa Mahkemesi (AYM) CHP'li Enis Berberoğlu'nun “hak ihlaline” uğradığına karar vermiş ancak yerel mahkeme Anayasa Mahkemesi'ni karanını tanımamış ve yeniden yargılamaya gerek görmemişti. Karar sonrası AYM üyesinden çok konuşulacak bir mesaj geldi.

AYM Üyesi Prof. Dr. Engin Yıldırım sosyal medya hesabından “Işıklar yanıyor” diyerek AYM binasının fotoğrafını paylaştı.
Yıldırım’ın bu paylaşımı doğrudan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin kararına karşılık bir yanıt olarak algılandı.

AYM üyesi Yıldırım, sözlerine Twitter'dan açıklama getirdi. "Işıklar yanıyor" derken hukukun ışığını kastettim, başka ışıkları değil" ifadelerini kullandı.
İşte o paylaşım:

tweet-005.jpg

İçişleri Bakanlığı da konuya ilişkin olarak Twitter üzerinden paylaşımda bulundu. Bakanlığın hesabından yapılan paylaşımda, "Işıklarımız hiç sönmüyor." denildi.

ENGİN YILDIRIM KİMDİR?

Engin Yıldırım, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesini 1987’de bitirdi. 1988 yılında öğretim üyesi yetiştirmek amacıyla açılan yarışma sınavını kazanarak lisansüstü eğitim için İngiltere’ye gitti. 1989’da Warwick Üniversitesi Warwick Business School’da yüksek lisansını, 1994’te Manchester Üniversitesi Faculty of Economics and Social Studies’de doktorasını tamamladı.
1994 ile 2010 yılları arasında Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğretim üyesi olarak çalıştı. 2003 ile 2010 yılları arasında aynı Fakültede dekanlık görevinde bulundu.
9 Nisan 2010 tarihinde Cumhurbaşkanı tarafından YÖK Genel Kurulunun gösterdiği üç aday arasından Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi.
Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunca 2015’te yapılan toplantıda Anayasa Mahkemesi başkanvekilliğine seçildi. 2019’da da bu görevi sona erdi ve üye olarak görevine halen devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar