CHP'li Özgür Özel'den Enis Berberoğlu isyanı: Burası çadır devleti diyorsanız bu karara susun

CHP'li Özgür Özel'den Enis Berberoğlu isyanı: Burası çadır devleti diyorsanız bu karara susun
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de bir konuşma yaptı. Özel, konuşmasında, 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un tutumunu eleştirdi.

TBMM'de 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Anayasa Mahkemesi'nin kararına karşılık aldığı kararı eleştiren Özgür Özel şu ifadeleri kullandı:
"Dokunulmazlıklar eğer milletvekili yeniden seçilirse yeniden kazanılır yazıyor. Bu konuda Anayasa değişikliği görüşülürken, Şentop'a sordular. Tutanak altında var. Dokunulmazlığı kaldırılan bu kişiler yeniden vekil seçilirse, Şentop diyor ki yeniden dokunulmazlık kazanır. Kesin mi? Kesin. Meclis Başkanı oldu mahkeme Enis Berberoğlu'nu yargılamaya devam etti.
Meclis Başkanı dedi ki: 'Ben o kararımda ısrarcıyım, yargılamanın durması lazım' dedi, durmadı. Karar bağladı, Meclis'e yolladı, belli bir süre okutmadı. Bir gün ne olduysa oldu, okutmak zorundayım dedi. Ne oldu arkadaşlar birbirimizi mi kandıracağız? Ne oldu da okuttu? Anayasa Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu başvurusunun görüşülmesine 1 ay kala okuttu. Günler kala okuttu. O kararı beklemeden okuttu. Milletvekilliğini düşürdü. Anayasa Mahkemesi ihlal kararı verdi, topu 14. Mahkemeye attı. 'Onun kararını beklerim' dedi. O diyor ki: Ben anayasaya uymam, kanuna uymam. Burası çadır devleti diyorsanız, susun buna. 'Burası alt yasama mahkemesinin yargı aktivizmi ile Meclis'e kafa tutacağı yerdir' diyorsanız uyun bu karara. Eğer diyorsanız ki, 'bir mahkeme aldığı talimatı yerine getirmek pahasına bu anayasayı ayaklar altında çiğner' susun buna."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar