Ayhan Sicimoğlu kimdir? Ayhan Sicimoğlu kaç yaşında, nereli?

Ayhan Sicimoğlu kimdir? Ayhan Sicimoğlu kaç yaşında, nereli?
Ünlü Müzisyen Ayhan Sicimoğlu insanlar tarafından merak edilmeye başlandı. Birçok insan internette Ayhan Sicimoğlu'nun hayatını araştırıyor. Peki Ayhan Sicimoğlu kimdir? Ayhan Sicimoğlu kaç yaşında, nereli?

Ayhan Sicimoğlu kimdir?

70'li yıllardan bu yana müzik ve gezi programlarıyla tanınan Ayhan Sicimoğlu'nun yaşamı ve kariyeri merak ediliyor. Peki Ayhan Sicimoğlu kimdir? Ayhan Sicimoğlu kaç yaşında, nereli?

AYHAN SİCİMOĞLU KİMDİR?

Ayhan Sinan Sicimoğlu, Niğde'de 25 Ağustos 1950 tarihinde doğdu. Kayseri kökenli bir ailenin çocuğu olan Sicimoğlu, Kayseri'nin 1957-1959 yılları arasında belediye başkanlığını yapmış Şahap Sicimoğlu'nun oğludur. İlköğrenimini Talas Amerikan Okulu ve Tarsus Amerikan Koleji'nde tamamladıktan sonra, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nde eğitim aldı. Üniversite sonrası fotoğraf ve film bölümlerinde eğitim almak için İngiltere'ye gitti ve ardından moda fotoğrafçılığı için dört yıl boyunca Roma'da yaşadı. 1981'de Türkiye'ye döndükten sonra New York'a yerleşti.

Üniversite yıllarında Mazhar Alanson, Fuat Güner, Özkan Uğur ve Galip Boransu gibi isimlerle İpucu Beşlisi adlı bir funk grubu kurdu. Grup, popüler şarkılar olan "Heyecanlı" ve "Hop Otur Hop Kalk" gibi parçalarla tanındı. Daha sonra solo kariyerine odaklanan Sicimoğlu, yıllar içinde çeşitli gezi ve kültür programları yaparak ve Latin All Stars grubu ile perküsyon performansları sergileyerek müzik kariyerini sürdürdü.

AYHAN SİCİMOĞLU'NUN ŞARKILARI NELERDİR?

Ayhan Sicimoğlu'nun şarkıları arasında "Paşa Baba", "Istanbul Pas Constantinople", "Ahi Na' Ma Kaynana", "Historia De Un Amor", "Amapola", "Latin Passport", "Baila Mi Ritmo", "Reggaeturkaton", "Güle Güle", "Esperaré", "Bir Aşk Hikayesi", "En Estambul", "Arkana Bakma", "Padre E Hija", "Yaptığınla Kalma Dünya", "Mutlu Bütün Şarkılar", "Bırakma Beni", "Quando Men Vo", "Nadie Como Tu" ve "Gidiyorum" gibi eserler bulunmaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar