İzmir'de 1 milyar dolarlık tarihi kara para aklama operasyonu: Gümrük memurları da işin içinde

İzmir'de 1 milyar dolarlık tarihi kara para aklama operasyonu: Gümrük memurları da işin içinde
İzmir'in Çeşme ilçesinde, bazı şirketlerin evrak üzerinde ihracat yapılmış gibi yapıp bir kara para aklama girişiminde bulunduğu yönündeki ihbar üzerine yapılan polis operasyonunda, 4 gümrük memuru ile şirket yetkilisi olarak görülen 2 kişi gözaltına alındı. Bahse konu paranın 1 milyar doların üzerinde olduğu tespit edildi.

Edinilen bilgiye göre, bazı şirketlerin evrak üzerinde ihracat yapılmış gibi gösterip ve parasını almak için Çeşme Gümrüğü’ne başvurması sonucu böyle bir işlemin sistemde olmaması üzerine başlatılan soruşturmada, 4 gümrük memuru ve şirket yetkilisi olarak görünen iki kişi, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Çeşme Emniyet Müdürlüğü ekiplerince geçtiğimiz perşembe günü gözaltına alındı.

aw120495-02.jpg

1 MİLYAR DOLARIN ÜSTÜNDE KARA PARA AKLANMIŞ

Yapılan işlemin tamamen kara para aklama girişimi olduğu tespit edilirken, söz konusu rakamın 1 milyar doları üstünde olduğu belirtildi. Olayın bahis çeteleri ile uyuşturucudan elde edilen paranın temizlenerek sisteme dahil edilmeye çalışıldığı esnada ortaya çıktığı, yapılan incelemeden sonra şirket veya şirketlerin böyle bir ihracat gerçekleştirmediği ortaya çıktı.

aw120495-01.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar