Avrupa Komisyonu'ndan Sputnik V aşısı kararı: Macaristan'da onaylansa bile

Avrupa Komisyonu'ndan Sputnik V aşısı kararı: Macaristan'da onaylansa bile
Avrupa Komisyonu Sağlık Politikası Sözcüsü Stefan de Keersmaecker, Rus korona virüs aşısı Sputnik V'ye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Avrupa Komisyonu'ndan "Rus aşısı" kararı

Sputnik V'nin Macaristan'a sevkiyatı Avrupa'da tartışmaları beraberinde getirirken Avrupa Komisyonu Sağlık Politikası Sözcüsü Keersmaecker'den aşının Macaristan dışındaki ülkelerde kullanımına ilişkin açıklama geldi.

Aşının AB'de kullanılabilmesi için ilki Avrupa İlaç Kurumu aracılığıyla yapılan genel prosedür, diğeri ülkelerin bireysel olarak kullanabileceği ve kullanıma ilişkin sorumluluk taşıyabileceği acil durum prosedürü olmak üzere iki prosedür bulunduğunu anlatan Keersmaecker, "AB, Avrupa İlaç Kurumu üzerinden yapılacak yetkilendirmeyi daha fazla tercih eder. Bu kurum, aşı piyasaya sunulmadan onun verimliliğini ve güvenliğini çok kapsamlı bir şekilde inceliyor" dedi.

Keersmaecker, mevcut durumda Macaristan'da Sputnik V'nin kullanılmasına izin verilmesi halinde sadece kısıtlı ve acil durumlarda kullanımın söz konusu olacağını ve aşının diğer AB ülkelerinde kullanılamayacağını belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar