İstanbul'da yapay zeka lisesi kurulacak

İstanbul'da yapay zeka lisesi kurulacak
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Teknopark İstanbul iş birliğiyle düzenlenen "Yapay Zeka Lisesi Kurulum ve İçerik Geliştirme Çalıştayı" düzenlendi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Teknopark İstanbul iş birliğiyle gerçekleştirilen "Yapay Zeka Lisesi Kurulum ve İçerik Geliştirme Çalıştayı"nda, akademisyenler, bilişim öğretmenleri ve sektör temsilcileri bir araya gelerek yapay zeka lisesinin içeriğinin geliştirilmesi ve müfredatının tasarlanması gibi konuları ele aldı.

Teknopark İstanbul'da düzenlenen çalıştayın açılışında konuşan İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aydın, Türkiye'nin ilk yapay zeka lisesini hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirtti. Aydın, yapay zekanın günlük yaşamın pek çok alanında kullanılmaya başlandığını ve etki alanının her geçen gün genişlediğini vurgulayarak, geleceğin önemli alanlarından biri olan yapay zeka konusunda gençleri eğitmeyi amaçladıklarını ifade etti.

'ELLERİNDEN GELEN DESTEĞİ VERECEKLER'

Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Özyurt ise yapay zeka alanında ülke gençlerinin iyi yetiştirilmesinin önemine değinerek, bu alanda Türkiye'nin ilk yapay zeka lisesinin kurulması için ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

İstinye Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı ve Yapay Zeka Politikaları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Şebnem Özdemir, yapay zeka konusunda var olan ön yargıların başında, robotların insanların işlerini elinden alacağı düşüncesinin bulunduğunu belirtti. Ayrıca, yapay zeka ile oluşturulan derin kurgunun (deepfake) potansiyel tehlikelerine de dikkat çekti ve gençlerin bu konuda eğitilmesi gerektiğini vurguladı.

Çalıştayda, yapay zeka lisesinin içeriği, müfredatı ve hangi derslerin okutulacağı gibi konular masaya yatırılarak, katılımcıların görüşleri alındı. Elde edilen sonuçların Milli Eğitim Bakanlığı'na sunulacağı ve onaylanması durumunda, bu yıl içerisinde tercih kılavuzuna yetişecek şekilde Yapay Zeka Lisesi'nin, Teknopark İstanbul yerleşkesi içerisinde kurulmasının planlandığı bildirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar