Atatürk'ün aleyhine konuşmak caiz değildir demişti! Cübbeli Ahmet yalan mı konuşuyor?

Atatürk'ün aleyhine  konuşmak caiz değildir demişti! Cübbeli Ahmet  yalan mı konuşuyor?
‘Cübbeli Ahmet Hoca’ olarak bilinen ve Mahmut Efendi tarikatı üyesi Ahmet Mahmut Ünlü, önceki akşam telefonla bağlandığı bir televizyon programında, “Atatürk’ün aleyhine asla konuşulmaz, caiz değildir” dedi. CHP'li Hüsnü Bozkurt ise Twitter üzerinden Cübbeli'nin eskiden yaptığı konuşmaları da içeren bir videosunu paylaştı.

Konya 25. ve 26. Dönem CHP Milletvekili Hüsnü Bozkurt, 'Cübbeli Ahmet Hoca’ olarak bilinen Mahmut Efendi tarikatı üyesi Ahmet Mahmut Ünlü'nün geçmiş dönemde 'Koca Osmanlı'yı yıkmaya sebep olan Osmanlı'nın son döneminin içindeki o zındık kafirlerdir' dediği bir video paylaştı. Cübbeli'nin o dönemki sözleri sonrası önceki gün yaptığı açıklamalar 'Cübbeli yalan mı konuşuyor?' sorusunu akıllara getirdi.

'ATATÜRK ALEYHİNE KONUŞULMAZ, CAİZ DEĞİL'

Önceki akşam bir televizyon kanalında Ersan Şen'in "Mustafa Kemal Atatürk ve cumhuriyet konusundaki düşünceleriniz nelerdir?" sorusuna ise Cübbeli Ahmet şu yanıtı verdi:
"Mustafa Kemal Atatürk, bu devletin kurucusu. Bunun aleyhine konuşulmaz, konuşmak caiz değil. Asla bunun aleyhine konuşulmaması gerekir. Cumhuriyet bizim son olarak devletimizdir. Vergi vermek, askere gitmek görevimiz. Bu devlete bağlıyız. Mahmut Efendi'den de böyle duyduk"

BAŞKA KONUŞMUŞTU

Günboyu'nun haberine göre, geçmiş dönemde yaptığı ve kişisel web sitesinden yayınladığı videoda Cübbeli şunları söylemişti:
"Osmanlı'nın son dönemindeki dinsizlerden bahsediyor. Bu kadar asr-ı saadetten beri gelen İslam devletleri;  bu kadar imkanları, iktidarları, halifelikleri Allah vermiş. Maalesef son dönemde Jön Türkleri bilmem neleri, gavur meraklıları, Frenk hayranları bu 3 imkan verilmişken yeniden kalktılar kafir oldular. Gökten indiği zannedilen kitaplar bizi yönetemez dediler. 'Şeriat mülgadır, kaldırılmıştır' dediler Allah'ın Kur'an'ı için. "Onlara yapacağım azap, hiç bir şeye benzemez, onlar normal kafirler değildirler. Kafirlerin de fasıklarıdırlar. Fasık normalde kafirden bir aşağıda ama böyle ayetlerde mâna nedir? Kafirin de hududunu haddini bilen gavur var, bir de diyor ki sınırını aşmış zalim gavur. Kİm kafir diyor kafir olursa diyor. İslami, şeriatı, Kur'an'ı teperse fasıklardır. Koca Osmanlı'yı yıkmaya sebep olan Osmanlı'nın son döneminin içindeki o zındık kafirlerdir"

İŞTE O VİDEO:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar