Asya borsalarında karışık seyir

Asya borsalarında karışık seyir
Hong Kong'un sabah seansını iptal etmesiyle Avustralya piyasaları toparlandı; Çin Altın Haftanın ardından düşüşte

UMUTCAN HALAVAT-GÜNBOYU

Asya-Pasifik piyasaları, Çin piyasalarının bir haftalık ‘Altın Hafta’ tatilinin ardından geri dönmesiyle haftaya karışık bir başlangıç yapıyor.

Yatırımcılar bu hafta sonuna doğru Çin ve Hindistan'dan gelecek enflasyon ve ticaret verilerinin yanı sıra Singapur Merkez Bankası’nın para politikası kararını da izleyecek.

Japonya ve Güney Kore piyasaları Pazartesi günü tatil nedeniyle kapalı.

Avustralya'da S&P/ASX 200 erken işlemlerde yüzde 0,41 artış gösterdi. Bu, endeksin beş günlük bir kayıp serisi yakalayıp Cuma günü Mart ayından bu yana ilk kez 7 bin seviyesinin altına düşmesinin ardından geldi.

Hong Kong Hang Seng endeksi vadeli kontratları 17.724 seviyesinde yer alarak HSI'nin son kapanışı olan 17.485,98'e kıyasla daha güçlü bir açılışa işaret etti.

Ancak Hong Kong'un sabah oturumu, şehrin Koinu Tayfunu için tayfun uyarısını Sinyal 8'e yükseltmesinin ardından iptal edildi. HKEX yönergeleri, Sinyal 8'in yerel saatle sabah 9'dan önce kaldırılmaması durumunda sabah oturumunun iptal edileceğini belirtiyor.

Bu arada, Çin anakarası piyasaları zayıfladı ve gösterge CSI 300 endeksi Altın Haftanın ardından yaklaşık yüzde 1 düştü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar