Asgari ücrette psikolojik sınır açıklandı: Bu rakamın altında olmayacak!

Asgari ücrette psikolojik sınır açıklandı: Bu rakamın altında olmayacak!
Milyonlarca çalışanın gözünü çevirdiği asgari ücret zammı için tarafların 20 Aralık saat 14.00'te son kez toplanması beklenirken, uzman isimler asgari ücrette 'psikolojik sınırı' açıklayarak, gelecek zam bu rakamın altında olmayacak mesajı verdi.

ASGARİ ÜCRETTE PSİKOLOJİK SINIR: BU RAKAMDAN AŞAĞISI OLMAZ DEDİLER!

Dolaylı olarak 20 milyona yakın vatandaşın 1 yıl boyunca alacağı maaşı belirleyecek olan asgari ücret zammı için hükümet, işveren ve çalışan kesim temsilcileri yarın saat 14.00''te yeniden bir araya gelecek.

Toplantı öncesi basın mensuplarına demeç veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "İşçiye rahat nefes aldıracak bir ücret düşünüyoruz. Salı günü asgari ücretin müzakeresinde uzlaşmaya varacağız. Emekçilerimizin beklediği, işverenlerimizin de ödeyebileceği bir ücret seviyesinde uzlaşma sağlayacağız" dedi.

PSİKOLOJİK SINIR BELLİ OLDU: 8 BİN LİRANIN ÜZERİ BEKLENİYOR

Asgari ücret zammına ilişkin basında çokça rakam yer alırken, uzman isimlerden asgari ücret için psikolojik taban da belli oldu.

TRT Haber''e değerlendirmede bulunan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, “Artık burada bir rakam telaffuz edilmesini, üzerinde uzlaşılan ya da uzlaşılmayacak bir rakamın çıkmasını bekliyoruz. Ben kararın oy birliğiyle çıkma ihtimalini değerlendiriyorum. Üzerinde anlaşılan asgari ücret Sayın Cumhurbaşkanımıza sunulacaktır. Beklentinin psikolojik sınırının 8 bin ve üzeri olduğunu ifade edebilirim. Rakamın muhtemelen 8 bin liranın biraz üzerinde olacağını değerlendiriyorum” değerlendirmesinde bulundu.

SON KARARI ERDOĞAN VERECEK

Toplantıya Çalışma Genel Müdürü Saadettin Akyıl, Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç katılacak. Toplantıdan bir karar alınması halinde rakam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar