Asgari ücret için yeni açıklama! Yeni zam planı belirlendi

Asgari ücret için yeni açıklama! Yeni zam planı belirlendi
Yapıtğı açıklamada TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, enflasyon üzeri zam mesajı verdi.

ASGARİ ÜCRET İÇİN YENİ AÇIKLAMA! YENİ ZAM PLANI BELİRLENDİ

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, bir televizyon kanalına konuk oldu.

Yaptığı konuşmasında, 2023 yılında asgari ücretin beklenti üzerinde olabileceğini dile getiren Turan, enflasyon üzerinde refah payı olan bir asgari ücret artışının sağlanabilmesi ihtimaline değindi. TÜSİAD Başkanı Turan, işveren çalışanının enflasyona karşı koruması gerektiğine inanmakta.

Turan''a göre günümüzün en önemli gerekliliği nitelikli personel. Nitelikli çalışanlarını kaybetmek bugünü kurtarsa bile gelecekte daha büyük problemlere sebep olabileceğini dile getirildi. Turan, ucuz iş gücü, ucuz TL gibi söylemlerin Türkiye''nin sürdürülebilirliğini ve rekabetçiliğini elinden alacağını düşünüyor. Söz konusu stratejinin 50 yıl öncesi uzak doğunun stratejisi, bu politikada en fazla 5 6 ay daha nefes aldırabilir fazlasını sağlamaz dedi.

Turan, ihracatın Euro/Dolar paritesinde yaşanan ters etki ile birlikte ciddi derecede olumsuz etkilendiğini dile getirdi. Ayrıca Eylül 2022''den sonra ihracattaki yavaşlamayı net bir şekilde gözlemlemenin mümkün olduğunu dile getirdi. İşletme sermayesi ve krediye ulaşım konusunda da açıklamalarda bulunan Turan, 2022 yılında gün geçtikçe daha fazla sermayeye ihtiyaç duyulduğunu geçtiğimiz yıl 100 bin dolarlık bir sermayenin yeterli olduğu bir işletmenin bu yıl 200 hatta 400 bin dolarlık bir sermayeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Krediye ulaşım ve reel sektörün finansmana ihtiyacının her geçen gün artmaya devam edeceğini dile getirdi.

ZAM NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Asgari ücret görüşmeleri aralık ayının ikinci haftasıyla beraber başlamış olacak. Üç toplantı sonucunda aralık ayının son haftasında asgari ücrete yapılacak zam oranının belli olması bekleniyor.

Asgari ücrete yapılacak zam ile ilgili vatandaşlarda büyük beklenti oluştu. Yıllık enflasyonun yüzde 85''lere dayanması ile birlikte baz etkisiyle Aralık''ta düşüş yaşanacak olmasına rağmen yıl sonunda yüzde 70''lerde bir enflasyon bekleniyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar