Son iki gün kala açıklandı! İş Bankası'ndan emekliye rekor promosyon! İşte verilecek zamlı tutar

Son iki gün kala açıklandı! İş Bankası'ndan emekliye rekor promosyon! İşte verilecek zamlı tutar
Milyonlarca emeklinin merakla beklediği takip ettiği maaş promosyonlarında son günlere girilirken, özel bankaların müşteri kapma yarışı hız kesmeden devam ediyor. İşte, İş Bankası'nın emeklileri yapacağı promosyon ödemesinin detayları...

SON İKİ GÜN KALA AÇIKLANDI! EMEKLİYE REKOR PROMOSYON

İlk olarak 31 Temmuz''da bitmesi beklenen emekliye promosyon ödemeleri önce ağustos ayına ardından ise ekim ve sonrasında kasım ayına uzadı. Özel bankalar ve kamu bankaları arasında kıyasıya bir mücadeleye sahne olan emekliye promosyon ödemelerinde İş Bankası''ndan beklenen açıklama geldi. Türkiye’nin en büyük özel bankalarından İş Bankası emekli maaş promosyon kampanyasına 30 Kasım''da nokta koyacak.

Promosyonu temmuz ve ağustos aylarında 5 bin Türk Lirası’na (TL) çıkaran İş Bankası, maaş hesabı açtıran her emekliye 7 bin 500 TL vermeye başlamıştı. 7 bin 500 liralık fırsatı kaçırmak istemeyen emeklilerin 30 Kasım''a kadar İş Bankası’nda üç yıllık taahhüt mukabilinde maaş hesabı açması gerekiyor. İş Bankası internet şubesi üzerinden ya da banka şubelerine müracaat edilebilecek. Emekli tanıdığını getirenlere 500 liralık Maximum Card kredi kartı puanı veriliyor.

Maaş aralığı - Promosyon tutarı

3.500 TL''ye (3.500 TL hariç) kadar olanlar 4.500 TL
3.500 TL - 7.500 TL (7.500 TL hariç) arasında olanlar 5.250 TL
7.500 TL - 10.000 TL (10.000 TL hariç) arasında olanlar 6.750 TL
10.000 TL ve daha fazla olanlar 7.500 TL

NASIL NAKLEDİLİR?

Vadesi geçmiş kredi borcu olmayan emekli daha fazla promosyon ödeyen bankaya geçebiliyor. Bunun için daha önce aldığı promosyonun kalan tutarını iade etmesi ve e-Devlet üzerinden maaş taşıma işlemi yapması kâfi. Hukukçular, emeklilere fazla promosyon vermediği gibi nakil işlemlerini yokuşa süren bankaların “maaşınızda bloke var, erken fesih tazminatı” gibi bahanelerinin hukuka aykırı olduğunu vurguluyor. Emekli maaş promosyonu kampanyasını şu ana kadar sadece Yapı Kredi uzattı. Akbank, İş Bankası, QNB Finans, Denizbank ve ING şu ana dek herhangi bir beyanda bulunmadı. Katarlı finans devi QNB’nin devraldığı Finansbank ilave desteklerle emekli maaş promosyon tutarını 10 bin TL’ye çıkarmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar