Büyük skandal yıkım sırasında ortaya çıktı: 30 yıl boyunca böyle yaşamışlar

Büyük skandal yıkım sırasında ortaya çıktı: 30 yıl boyunca böyle yaşamışlar
Avcılar'da kentsel dönüşüm için yıkımına başlanan bir binanın bitişiğindeki binanın ortak duvarları olduğu ortaya çıktı.

Denizköşkler Mahallesi'ndeki dört katlı bir binanın kentsel dönüşüm kapsamında yıktırılmasına ve yenisinin yapılmasına için karar verildi. İşlemlerin tamamlanmasının ardından yıkım, çevreye ve trafiğe daha az zarar vermek için küçük iş makineleri ile üst kattan yapılmaya başlatıldı.

avcilarda-binalarin-ortak-duvari-yikim-16164-4.jpg

İKİ BİNA 30 YIL BOYUNCA TEK DUVARLA AYAKTA KALMIŞ

Yıkıma başlanması ile birlikte bu binanın üst katındaki dairelerin hemen bitişikteki 8 daireli bina ile ortak duvar bir kullandığı tespit edildi. Yıkımı yapan müteahhit, belediyenin teknik uzmanların gelerek inceleme yapmasını talep etti. Gelen ekip, farklı katlarda tespit edilen noktalarda tuğlaların dikkatli biçimde kırılmasını isteyerek, nerede ortak duvar kullanıldığını belirledi. İnceleme bitiminde binanın merdiven boşlukları ile üst kattaki dubleks dairelerde iki bina için ortak duvar örüldüğü belirlendi.

avcilarda-binalarin-ortak-duvari-yikim-16164-3.jpg"ZARARIMIZI KİM KARŞILAYACAK"

Evlerine bitişik olan binanın yıkılması üzerine gelişmeleri endişe içinde takip eden Levent Karabacak, ortaya çıkan bu durum üzerine binayı yapan müteahhide ulaştığını ancak müteahhidin aradan 30 yılı aşkın süre geçtiğini, o tarihteki inşaat ile alakalı olan detayları hatırlamadığını, bina yapılırken de tüm izinlerin alındığını ifade ettiğini aktardı. Karabacak, o müteahhidin bir daha telefonu açmadığını söylerken, "Geçmişteki müteahhidini aramamıza rağmen bize bir sefer cevap verdi ve daha sonra tekrar arayacağımızı düşünerek telefonlarını kapattı. Devlet yetkililerine, büyüklerine sesleniyorum. Bunların sorumluları kim ise burada yaşayan insanları mağdur etme hakkı yok. Ailemiz, çocuklarımız. Burada yaşanacak en ufak sıkıntıda zararımızı kim karşılayacak" dedi.

avcilarda-binalarin-ortak-duvari-yikim-16164.jpgİnşaatın yapımını üstlenen müteahhit, ortak duvar çıkan dairelerin duvarını örmeyi kabul ettiğini belediye yetkililerine haber verdi.

avcilarda-binalarin-ortak-duvari-yikim-16164-1.jpg

avcilarda-binalarin-ortak-duvari-yikim-16164-2.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar