Arda Güler'in Real Madrid transferindeki ayrıntı: '30 yılda bir oluyor'

Arda Güler'in Real Madrid transferindeki ayrıntı: '30 yılda bir oluyor'
Arda Güler'in Real Madrid'e transferi, Radyo Gol’de “Alper Üstündağ ile Kazan Kaynıyor” programında sporcu psikolojisi açısından değerlendirildi.

Real Madrid'e transferiyle dünyanın gündemine oturan genç futbolcu Arda Güler ile ilgili Radyo Gol’de “Alper Üstündağ ile Kazan Kaynıyor” programında önemli değerlendirmeler yapıldı.

İşte programdan öne çıkanlar:

PROF. DR. TURGAY BİÇER: "ARDA GÜLER’E DESTEK ŞART"

Arda Güler gibi tüm sporcular zihinsel ve ruhsal olarak ortalama 24-25 yaş gibi olgunlaşabiliyor. Yurt dışına gitmesi kendisine kesinlikle fayda sağlayacaktır. Ülkemizdeki futbolda sporcu üzerinde baskı yaratılıyor ama orada kademeli olarak forma giymesi gelişmesi açısından Arda’yı ileri taşıyacaktır.

Zaten işini seven iyi yapan ve tevazu sahibi bir evladımız dünya devi Real Madrid’in şartlarında da profesyonelce olgunlaşacağına inanıyorum. Bu süreçte de kendi haline bırakılmamalı dünya mirası yetenek Arda, her açıdan korumalı sürecini yakından izlemeliyiz. Genç olduğu için hata yapma riski yüksek olabilir bu tür yardımlar değerlidir, yolunun her daim açık olmasını diliyorum…

ÖĞR.GÖR.BURAK OTYAKMAZ: "ARDA ŞU AN DOĞRU YOLDA"

Arda Güler’in dünya devi Real Madrid’e transferi ülkemiz adına çok büyük bir adım,i hepimizi gururlandırdı. Zaten hem yeteneği hem de karakteri ile doğru bir duruş sergiliyor.

Arda’nın böylesine zorlu bir dönemde,şu anki sisteme göre ailesinin ve güvendiği insanların kontrolü altında olması doğruydu. Ama 1-2 sene sonrasında kariyer gelişimini destekleyecek menajerle yürümesi daha doğru olacaktır. Tabii bu menajer ya yabancı olmalı ya da Avrupa’da doğmuş büyümüş Türk menajer olmalıdır.

Ailesi ve güvendiği insanların desteğini arkasına alarak, personal trainerinden psikolojik danışmanına diyetisyeninden sosyal medya danışmanına kadar çok iyi yönetiliyor. Burada üzerine yük bineceği ve fazla forma şansı bulamayacağı düşünülürse kendi yaş gruplarının olduğu Avrupa takımlarından birine kiralanması doğru olacaktır. Türkiye’ye kiralık olarak gelmek istememesine de saygı duyulmalı,yolu açık olsun…

MENTÖR ALPER ÜSTÜNDAĞ: "DİSİPLİN ELDEN BIRAKILMAMALI"

Arda Güler çok büyük bir yetenek ve onu izlemekten büyük keyif alıyorum. Dünya devi bir çok takımın aylarıdır bizim evladımızın peşine düşmüş olması, birbirleriyle yarışmaları bir Türk olarak beni fazlasıyla gururlandırdı. Sonuçta Real Madrid transfer etti ve burada profesyonel yaklaşımlarla geleceği adına önemli hamleler yapılacaktır.

"30 SENEDE BİR YILDIZ ÇIKMASI KABUL EDİLEMEZ"

Şımaracak kapasitede duran bir yapısı olmasa da kontrol elden bırakılmamalı ve 18 yaşında bir genç olduğu unutulmamalıdır. Kolay değildir o noktayı hazmetmek bu yüzden spor mentörleri ile çalışması, doğru yönlendirmeler yapılması geleceğin yıldızı Arda kardeşim adına en büyük tavsiyemdir. Yolu açık olsun ayağına taş değmesin. Umarım böylesine yeteneklerin arkası gelir çünkü ülkemizde 30 senede bir yıldız çıkıyor olması kabul edebileceğimiz bir şey değil.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar