Apple'dan yeni karar: AB'de kendi mağazası dışında uygulama indirmeye izin

Apple'dan yeni karar: AB'de kendi mağazası dışında uygulama indirmeye izin
Apple, Avrupa Birliği kullanıcılarının ödeme hizmetleri ve uygulama indirme işlemlerinde "App Store" dışındaki seçeneklere erişim sağlama kararı aldı.

Apple'ın AB'de geçerli olacak olan "Dijital Pazarlar Yasası"na uyum sağlamak amacıyla iOS, Safari ve App Store'da bazı değişikliklere gittiği belirtildi.

Bu kapsamda, 600'den fazla yeni uygulama programlama ara yüzü, genişletilmiş uygulama analitiği ve alternatif arama motorlarına yönelik işlevsellik gibi değişiklikler yapıldığı ifade edilen açıklamada, aynı zamanda ödemeleri işleme ve iOS işletim sistemi uygulamalarının dağıtımı konusunda yeni seçenekler sunulduğu kaydedildi.

Apple'ın, bu değişikliklerle beraber kullanıcılara daha fazla seçenek sunmayı amaçladığı ifade edilirken, yapılan değişikliklerin kötü amaçlı yazılım, sahtekarlık, dolandırıcılık ve diğer güvenlik tehditlerine karşı riskleri artırabileceği belirtildi. Bu nedenle, Apple'ın yeni önlemler aldığı, ancak bazı risklerin hala devam ettiği ifade edildi.

Yapılan açıklamada, yeni özelliklerin bugünden itibaren test edilebileceği ve mart 2024'ten itibaren 27 AB ülkesindeki kullanıcılara sunulacağı bildirildi. Aynı zamanda, AB'deki geliştirici uygulamalarına yönelik yeni iş şartlarına vurgu yapılarak, geliştiricilerin bu şartları kabul etmeyi veya mevcut şartlara bağlı kalmayı tercih edebileceği belirtildi. AB'deki uygulamalara yönelik yeni iş şartlarının, "Dijital Pazarlar Yasası"nın koşullarını desteklemek için gerekli olduğu ve yeni bir ücret yapısını da içerdiği ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar