Apple ABD ordusuna AR gözlük üreten şirketi satın aldı!

Apple ABD ordusuna AR gözlük üreten şirketi satın aldı!
Apple, AR gözlük firması Mira'yı satın aldığını açıkladı. Bu satın alım, Vision Pro'nun duyurulmasından sonra oldukça dikkat çekiyor.

Apple, geçtiğimiz gün düzenlediği WWDC 2023 etkinliğinde Vision Pro ve Vision OS’i tanıtarak AR gözlük pazarına resmen giriş yaptı. Bunun hemen arkasından ise AR alanındaki ilk büyük satın alımını gerçekleştirdi. Apple, Mira isimli AR girişimini satın aldığını doğruladı.

APPLE AR GİRİŞİMİ MİRA’YI BÜNYESİNE KATTI

Los Angeles merkezli Mira, Nintendo World ve Universal Studios gibi popüler tema parklarında kullanılan AR gözlükleri üretmesiyle biliniyor. Şirketin ayrıca daha önce ABD Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri ile sözleşmeler imzaladığı da biliniyor.

Apple’ın bu girişimi satın alması, Vision Pro’yu WWDC 2023’ü duyurmasının hemen ardından geldi. Tematik parklarda Mario Kart: Bowser’s Challenge gibi AR deneyimleri yaşatan Mira, ilerleyen dönemde Apple ekosistemine dahil olacak.

apple-ar-gozluk-sirketi-mira-aldi.jpeg

Mira, askeri uygulamalar için AR çözümleri geliştirmekle de ilgileniyor. Ayrıntıları bilinmiyor olsa da, ABD’nin Hava ve Deniz Kuvvetleri için çeşitli anlaşmalar yapıldı. Mira’nın orduya dahil olması, şirketin gelişmiş AR teknolojisini gösteriyor.

Apple satın almayı onayladı, ancak Mira’yı nasıl yöneteceğiyle ilgili planlarını açıklamadı. Ancak daha önceki alımları düşünürsek, şirket içi yönetimine karışmayacağını söyleyebiliriz. Mira’nın diğer firmalarla olan anlaşmaları devam edecek ve Apple, şirketin patentlerinden faydalanacaktır.

Vision Pro’da kullanılan Mikro LED teknolojisi, yüksek performanslı göz takip sistemiyle birleşiyor. Apple, M2 işlemcinin yanı sıra R1 adında yeni bir işlemci de kullanarak en iyi görüntü kalitesini sunmayı hedefliyor. Vision Pro’nun fiyatı ABD için 3.499 dolar olarak açıklandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar