Apple, 5G çip tedariki için hangi şirketle anlaştı: İşte detaylar..

Apple, 5G çip tedariki için hangi şirketle anlaştı: İşte detaylar..
Dünyanın en büyük akıllı telefon çip üreticisi Qualcomm, iPhone ile 5G çiplerinin tedariki için 2026 yılına kadar sürecek bir anlaşmaya imza attıklarını açıkladı.

Apple Inc., Qualcomm Inc.'den 5G tedariki anlaşmasını üç yıl daha uzattı.

Qualcomm tarafından yapılan açıklamaya göre, Qualcomm ile iPhone 5G çiplerinin tedariki için 2026 yılına kadar devam edecek bir anlaşmaya imza attı. Bu karar, Apple’ın kendi çiplerini tasarlama konusundaki iddialı çabalarının beklenenden daha uzun sürdüğünü gösteriyor.

Qualcomm hisseleri bu haber üzerine yükselişe geçti. Qualcomm Pazartesi günü yaptığı açıklamada, yeni anlaşmanın "2024, 2025 ve 2026'daki akıllı telefon lansmanlarını" kapsayacağını duyurdu. Söz konusu anlaşmanın bu yıl sona ermesi bekleniyordu. Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, Qualcomm'un gelirinin neredeyse dörtte biri iPhone tarafından oluşuyor.

Öte yandan, Qualcomm'un cihazların internete bağlanmasına ve arama yapmasına olanak tanıyan kritik bir bileşen olan en iyi akıllı telefon modemine sahip olduğu iddiasını doğrulamaya yardımcı oluyor. Çip, iPhone 12 neslinden itibaren daha hızlı 5G ağlarını destekliyordu.

San Diego merkezli çip üreticisi, "Bu anlaşma, Qualcomm'un 5G teknolojileri ve ürünlerinde sürdürülebilir liderlik konusundaki geçmiş performansını güçlendiriyor" açıklamasında bulundu. Yeni anlaşmanın mali şartları açıklanmasa da Qualcomm, bunun 2019'da imzalanan önceki anlaşmaya benzer olduğunu belirtti.

Qualcomm hisseleri Pazartesi günü New York'taki piyasa öncesi işlemlerde yüzde 8'den fazla artış gösterdi. Diğer taraftan, Apple yüzde 1'in altında yükseliş yaşadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar