Antalya'da tartışmalı 2 villa 4'üncü kez ihale edildi

Antalya'da tartışmalı 2 villa 4'üncü kez ihale edildi
Kaş’ta kamuya ait konutlar, 2 lüks villayla takas edildi. Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine kullanılmayan ve 2 yıldır atıl durumda bekleyen villalar, Antalya Valiliği tarafından dördüncü kez satışa çıkarıyor. İhale bugün yapılacak. Takasa konu olan kamu binalarının yerine ise turistik tesis yapılıyor.

GÜNBOYU/ İSMAİL ŞAH YILMAZ

Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Kaş''ta kaymakamlık lojmanı ile takas edilen villaları, 9 Mayıs’ta (Bugün) dördüncü kez yeniden satışa çıkarıyor. Daha önce 3 ihalede alıcısı çıkmayan villaların her biri için 7 milyon 410 bin TL (KDV hariç) muhammen bedel belirlendi. Antalya YİKOB''un toplantı salonunda gerçekleşeceği duyurulan ihaleye Antalya Döşemealtı''ndan bir emlakçının teklif verdiği öğrenildi.

LOJMANLAR YIKILDI


Bu arada villalarla takas edilen Kaş''taki kaymakamlık konutu ve personel lojmanının arsasını alan yatırımcı, inşaat çalışmalarına başladı. Daha önce kamu taşınmazlarının bulunduğu bu alanda turistik tesis yapılacağı öne sürüldü.  Eylül 2020''de kamu lojmanlarına 8.117.410 TL,  iki lüks villaya ise 6.807.410 TL değer biçilmiş, aradaki fark da villa sahibinden tahsil edilerek taşınmazların takas işlemi gerçekleştirilmişti. Kaş''taki kamu taşınmazlarının bugünkü değerinin 45 milyon lira civarında olduğu tahmin ediliyor. 

2 YILDIR KULLANILMIYOR 


Kaş Kaymakamlığı için kalıcı konut arayışının ise sürdüğü kaydedildi. Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine biri Kaş Kaymakamlığı’na diğeri ise ‘devlet büyüklerinin’ kullanımına sunulmak amacıyla Antalya Valiliği’ne tahsis edilmesi planlanan iki lüks villa iki yıldır kullanılmıyor.

 

NE OLMUŞTU?

Antalya’nın Kaş ilçesindeki Kaymakamlık konutu ve 6 daireden oluşan 3 katlı personel lojmanı, arazisiyle birlikte Eylül 2020’de Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından Çukurbağ Yarımadası’ndaki iki lüks villa ile takas edildi. Kamuoyundan gelen tepkilerin ardından valilik iki villayı satışa çıkardı ancak daha önce üç kez ihaleye konulan villalara alıcı çıkmamıştı. Takasın ardından özel şahıs mülkiyetine geçen Kaş Kaymakamlığına ait lojmanlar ve kaymakamlık konutu ise önce boşaltıldı ardından ise yıkılarak yerinde inşaata başlandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar