Antalya'da Çukur Çetesi Kafes-24 operasyonu ile çökertildi

Antalya'da Çukur Çetesi Kafes-24 operasyonu ile çökertildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya'da düzenlenen “Kafes-24 Operasyonu" ile "Çukur Çetesi"nin çökertildiğini ve çete üyelerinin 11 milyar liralık mal varlığına el konulduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımda Antalya'da düzenlenen “Kafes-24 Operasyonu" ile "Çukur Çetesi" olarak bilinen bir organize suç örgütünün çökertildiğini, örgüte ait 11 milyar liralık mal varlığına el konulduğunu açıkladı.

Bakan Ali Yerlikaya yaptığı paylaşımında, “Operasyonda aralarında örgüt elebaşı Bayram Dinçer’in de yer aldığı 43 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine göz açtırmayacağız" açıklamasını yaptı.

Operasyon detaylarını açıklayan Ali Yerlikaya, “Kemer Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ve Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ile KOM Daire Başkanlığı koordinesinde Antalya İl Jandarma Komutanlığı tarafından "Çukur Çetesi" olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik 'Kafes-24 Operasyonu' açıklaması yaptı.

aw106122-08.jpg

KARA PARA, TEFECİLİK, DOLANDIRICILIK

Bir organize suç örgütünün Antalya ili genelinde maddi sıkıntısı olan şahıslara faizle para verdiği, ödeyemeyenler üzerinde baskı kurarak intihara sürüklediği, kendilerine para talebi ile gelen mağdurları başka tefecilere göndererek borçlandırdıkları, mağdurlara piyasa değerinin çok üzerinde ve faizle araç satışı yaptıkları, mağdurlardan alacaklarını hile, tehdit ve cebir ile alan, verdikleri çeklerin günü geldiğinde konkordato ilan ederek borçlarından kurtulmaya çalıştıkları, diğer ülkelerden Türkiye’ye Hawala yöntemi ile kara para soktukları, örgütlü olarak işledikleri tefecilik, nitelikli dolandırıcılık ve nitelikli yağma suçlarından gelir elde ettikleri belirlendi” ifadelerini kullandı.

aw106122-06.jpg

11 MİLYAR LİRALIK MAL VARLIĞINA EL KONDU

MASAK'ın yaptığı raporlar doğrultusunda Çukur Çetesi’nin bu zamana kadar işlemiş oldukları suçlardan el ettikleri yaklaşık 11 milyar lira değerindeki mal varlıklarına el konulduğunu açıklayan Bakan Ali Yerlikaya, “Kemer Cumhuriyet Başsavcılığımızı, MASAK yetkililerimizi, operasyonu gerçekleştiren Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat ve KOM Daire Başkanlığı ile Antalya İl Jandarma Komutanlığımızı tebrik ediyorum... Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz” ifadesine yer verdi.

aw106122-05.jpg

EVDE BULUNANLAR ŞOKE ETTİ

Öte yandan yapılan operasyonda 3 tane tabanca, 15 tane av tüfeği, 85 tane tapu, 680 tane senet, 380 tane çek, 18 bin 500 tane araç satışı sözleşmesi, 800 tane vekaletname, 80 tane banka cüzdanı, 60 tane kredi kartı, 2 tane kripto para soğuk cüzdan, 80 tane para transferi içeren ajanda, 66 tane cep telefonu, 36 bin dolar ve 80 bin TL ile yüksek miktarda altın ve pırlanta içeren ziynet eşyası bulundu.

aw106122-04.jpg

aw106122-03.jpg

aw106122-02-1.jpg

aw106122-01.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar