Ankara merkezli 10 ilde FETÖ operasyonu! Çok sayıda...

Ankara merkezli 10 ilde FETÖ operasyonu! Çok sayıda...
Ankara'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aranan eski emniyet müdürü Abdullah E. ve akademisyen Gözde Ö, örgüte ait hücre evinde yakalanarak gözaltına alındı.

Ankara merkezli 10 ilde FETÖ operasyonu! Çok sayıda...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; örgütsel kodlamalarında üst düzey örgüt mensubu oldukları anlaşılan, haklarında örgüt mensubu olduklarına dair ifade ve teşhis tutanağı bulunan, ByLock kullandıkları tespit edilen şüphelilere yönelik çalışma başlatıldı. Bu kapsamda, daha önce kamu görevinden çıkarılmış 1'i 1'inci sınıf, 2'si 3'üncü sınıf emniyet müdürü, 2'si emniyet amiri, 3'ü komiser, 5'i komiser yardımcısı, 12'si polis memuru olmak üzere toplam 25 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. FETÖ/PDY'nin emniyet yapılanması içinde yer aldığı belirlenen şüphelilerden 16'sı, Ankara merkezli 10 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alındı. Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaları sürüyor.

'YENİ BİR MESAJLAŞMA PROGRAMI GELİŞTİRDİLER'

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile ve İstihbarat Şubesinin koordineli çalışmaları sonucunda 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan aranan, 1'inci Sınıf Emniyet Müdürü Abdullah E.'nin örgüt tarafından sadakati ve bağlılığı en üst seviye olarak kodlandığı ve ByLock kullanıcısı olduğu belirlendi. Meslekten ihraç edilen Abdullah E.'nin, Etimesgut ilçesinde bulunan, kameralarla donatılan yüksek güvenlikli gaybubet evinde saklandığı tespit edildi. Yapılan araştırmada; şüphelinin yeni bir mesajlaşma programı geliştirerek örgütsel sorumlusuyla irtibat kurduğu, deşifre olmamak için kimseyi kaldığı binaya getirmediği, ailesi ile çok sıkı tedbirler altında buluştuğu ve eve giriş çıkış saatlerini sürekli değiştirdiği saptandı. Tanınmamak için de sık sık kılık ve kıyafetini değiştirdiği belirlenen şüpheli, polisin düzenlediği operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonda, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

1111-009.jpg

FİRARİ AKADEMİSYEN YAKALANDI!

Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Kayseri 3'üncü Sulh Ceza Hâkimliğince 'silahlı terör örgütü kurma, yönetme veya üye olma' suçundan aranan ve akademisyenlik görevinden ihraç edilen Gözde Ö.'nün de yakalanması için de çalışma başlattı. ByLock kullanıcısı olan Gözde Ö.'nün, Çankaya ilçesindeki yüksek güvenlikli rezidans dairesini gaybubet evi olarak kullandığı belirlendi. Sürekli kılık, kıyafet ve tarz değiştirdiği tespit edilen şüphelinin, ailesi ile çok sıkı tedbir uygulayarak buluştuğu mecbur kalmadığı sürece dışarı çıkmadığı tespit edildi. Aylık erzak alışverişi yaparak gündelik olarak ikametinden dışarı çıkmadığı tespit edilen şüpheli, polisin düzenlediği operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin evinde yapılan aramada, çok sayıda örgütsel doküman, bilgisayar ve cep telefonu ele geçirildi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar