Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'dan 'maske' uyarısı

Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'dan 'maske' uyarısı
Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, maske kullanımına ilişkin olarak, "Ulaşım araçlarını kullanan ve kalabalık iş yerlerinde çalışanlar çift maske kullanmalı" uyarısında bulundu.

Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, mutasyon virüse karşı çift maske uyarısı yaptı. İlhan, özellikle ulaşım araçlarını kullanan ve kalabalık iş yerlerinde çalışanların maske takması gerektiğini söyledi. Hürriyet yazarı Fulya Soybaş'ın haberine göre, İlhan açıklamasında “Vaka sayılarının 6 bin-8 bin arasında değişkenlik gösterdiği, hafta sonu ev toplaşmalarının önüne geçilemediği, bulaşın çok yüksek olduğu mutant virüsü kanıtlanmış ve Türkiye’deyken bırakın maske çıkarmayı, maskeyi daha doğru ve etkin nasıl kullanırız, bunu konuşuyor olmamız gerek. 

KALABALIK İŞ YERLERİNE DİKKAT! 

Normal şartlarda, dışarıda ve sosyal mesafe varken tek maske yeterlidir ama ulaşım kullanılıyor, kalabalık bir iş yerinde çalışılıyorsa 2 maske takılmalı. Ancak burada da 2. maskenin ıslanıp, nemlenmesine izin vermemek, hemen değiştirmek gerek” dedi.

"TIBBİ BİR HASTALIKTIR"

"Korona virüs tıbbi bir hastalıktır. Tedavisinin de hekimler tarafından yapılması gerekir" diyen İlhan şöyle devam etti: "Bazen hastalarımızın verilen ilaçları kullanmadığına, sonrasında ağır hasta olarak hastaneye başvurduklarına şahit oluyoruz. Korona virüs'e iyi geldiği bilinen, kanıta dayalı hiçbir içecek, yiyecek, ot, kür söz konusu değildir. Bu süreçte tek doğru dengeli ve iyi beslenmek, olabildiğince sıvı almaktır."


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar